ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη μείωση κερδών για Twitter το γ΄τρίμηνο

Στελέχη αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στο ότι υπήρξαν διαφημιστικού τύπου προβλήματα

Newsroom Κ, Αθήνα

Χειρότερα από τα αναμενόμενα αποδείχθηκαν τα έσοδα τρίτου τριμήνου της εταιρείας τoυ Twitter, του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Η τιμή της μετοχής πριν ανοίξει χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο είχε πτώση σχεδόν 20%. Στελέχη της αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στο ότι υπήρξαν διαφημιστικού τύπου προβλήματα, όπως η εμφάνιση ιών σε επιμέρους προϊόντα, αλλά και στην ασυνήθιστα χαμηλή ζήτηση υπηρεσιών το καλοκαίρι.

Τα έσοδα της Twitter αυξήθηκαν 9% το τρίτο τρίμηνο εν συγκρίσει με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν στα 824 εκατ. δολάρια. Οι προβλέψεις της Γουόλ Στριτ ήθελαν τα έσοδα στα 874 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα της Refinitv. Τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 702 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 8%. Αναφορικά με τα τριμηνιαία κέρδη Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αυτά έφθασαν τα 37 εκατ. δολάρια, ήτοι 5 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή. Το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο η Twitter είχε κέρδη 106 εκατ. δολαρίων επί εσόδων 758 εκατ. δολαρίων.

Παρά ταύτα, το κοινωνικό δίκτυο εμφάνισε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ημερησίων χρηστών του, οι οποίοι βλέπουν διαφημίσεις μέσω αυτού. Μάλιστα, η αύξηση ήταν υψηλότερη των προβλέψεων. Ο μέσος αριθμός επισκέψεων σε ημερήσια βάση ήταν 145 εκατομμύρια, όταν οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για 141 εκατομμύρια. Σε ετήσια βάση η άνοδος ήταν της τάξεως του 17%. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, τόνισε ότι η ενίσχυση του αριθμού των χρηστών οφείλεται στη βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων, όπως το ότι η πλοήγηση στον ιστότοπο του Twitter είναι ευκολότερη και το ότι σε πιο πρώιμο στάδιο μπορεί να εντοπιστεί ενοχλητικό περιεχόμενο και να απομακρυνθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση