ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλο ενδιαφέρον για το 1ο πρόγραμμα κατάρτισης Κρεοπωλών

Υπεραγορές Αλφαμέγα και Intercollege ένωσαν δυνάμεις, στηρίζοντας ένα επάγγελμα που τείνει να εξαλειφθεί

Δελτίο Τύπου

Πέραν των αρχικών προσδοκιών και προβλέψεων αποδείχθηκε το ενδιαφέρον για το πρώτο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κατάρτισης Κρεοπωλών στην Κύπρο, το οποίο δημιούργησαν οι Υπεραγορές Αλφαμέγα σε συνεργασία με το Intercollege. Ένα μόλις μήνα μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία του Προγράμματος, οι προσφερόμενες θέσεις για εκπαίδευση έχουν καλυφθεί, ενώ ήδη επιδεικνύεται ενδιαφέρον για τον δεύτερο κύκλο λειτουργίας του, το φθινόπωρο.

Το επάγγελμα του κρεοπώλη γνώρισε μεγάλη άνθιση τις προηγούμενες δεκαετίες στην Κύπρο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τείνει να εξαλειφθεί, καθώς παρατηρείται δυστοκία στην εξεύρεση ειδικά καταρτισμένου προσωπικού. Σήμερα, η εξειδίκευση των ανθρώπων που εργάζονται στα κρεοπωλεία καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία, καθώς ο σύγχρονος καταναλωτής είναι πιο ενημερωμένος από ποτέ σχετικά με τα προϊόντα και τις κοπές των κρεάτων που προτίθεται να αγοράσει. Ακριβώς επειδή οι καταναλωτές είναι σε θέση να υποβάλλουν εξειδικευμένες ερωτήσεις, οι κρεοπώλες σήμερα οφείλουν να γνωρίζουν και να καθοδηγούν τον πελάτη, ώστε να επιλέξει το σωστό κρέας και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ψησίματος, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Υπό αυτά τα δεδομένα και με στόχο να καλυφθεί αυτό το σημαντικό κενό της αγοράς, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα συνεργάστηκαν με το Intercollege, δημιουργώντας το πρώτο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κατάρτισης Κρεοπωλών στην Κύπρο. Η εκπαίδευση γίνεται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο από έμπειρους εκπαιδευτές των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και από τον Master Butcher των Υπεραγορών Αλφαμέγα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

«Η αγορά κρεοπωλών σήμερα αναζητεί άρτια καταρτισμένο προσωπικό, καθώς οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή ολοένα και αυξάνονται. Οι κρεοπώλες καλούνται να συμβουλεύουν τους πελάτες τους σε θέματα που αφορούν τρόπους μαγειρέματος, συνταγές κ.α. Ως εκ τούτου, η απόκτηση μιας πλήρους θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο για την εξάσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος», δήλωσε ο Master Butcher των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Νεόφυτος Νεοφύτου.«Όταν διαπιστώσαμε τις συνέργειες που θα μπορούσε να προσφέρει η συνεργασία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος υψηλού επιπέδου με εμπειρία στο χώρο, μαζί με μια εταιρεία που παραδοσιακά συνδέεται με την ποιότητα και την μέριμνα για τον πελάτη και την κοινωνία, αποφασίσαμε πως μόνα θετικά οφέλη θα προκύψουν από τη δημιουργία ενός ποιοτικού προγράμματος κατάρτισης κρεοπωλών», ανέφερε από την πλευρά του ο Executive Director του Intercollege, Νικόλας Κυθρεώτης. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι ταχύρρυθμο και προσφέρει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση διάρκειας πέντε εβδομάδων σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, καθώς επίσης και πρακτική άσκηση τριών εβδομάδων κάτω από πραγματικές συνθήκες σε κρεοπωλεία.

Άμεση εξεύρεση εργασίας

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι απόφοιτοι αποκτούν πιστοποιητικό κατάρτισης στο επάγγελμα του κρεοπώλη από την Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με δυνατότητα αναγνώρισης από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, λόγω και της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι με την υψηλότερη βαθμολογία, θα έχουν την ευκαιρία να εργοδοτηθούν με πολύ καλές απολαβές από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα. Εκτός, όμως, από την παραδοσιακή επαγγελματική κατεύθυνση της εργασίας σε κρεοπωλείο, οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να εργαστούν επίσης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (resorts) τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια, σε μονάδες παραγωγής τροφίμων με βάση το κρέας και σε άλλους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους.

Η μεγάλη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό αποτυπώνεται και μέσα από την κίνηση εργοδοτών να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους του Προγράμματος, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για πρόσληψη αποφοίτων του.

Το προφίλ των εκπαιδευόμενων

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά επίσης και σε εργαζόμενους/εργαζόμενες άλλων ειδικοτήτων, όπως μάγειρες ή ακόμη και υφιστάμενους κρεοπώλες ή βοηθούς κρεοπώλες, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις γύρω από τον τεμαχισμό, προετοιμασία και τη φύλαξη κρεάτων.
Η εκπαίδευση, όσον αφορά το θεωρητικό μέρος, διεξάγεται σε καθημερινή βάση, κατά τις απογευματινές ώρες, στα αμφιθέατρα διδασκαλίας και τα εργαστήρια επισιτιστικών τεχνών του Intercollege στην Έγκωμη καθώς και στις κεντρικές υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος των υπεραγορών Αλφαμέγα στο Δάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση