ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μείωση σε νέες επιχειρήσεις και πτωχεύσεις στην ΕΕ

Tο 3o τρίμηνο του 2021

ΚΥΠΕ

Μείωση στην εγγραφή νέων επιχειρήσεων, αλλά και στις πτωχεύσεις, καταγράφηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το 3ο τρίμηνο του 2021 (Q3 2021), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Ειδικότερα, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι κηρύξεις πτώχευσης από την άλλη μειώθηκαν κατά 1,3% την ίδια περίοδο.

Σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2019 ωστόσο, ο αριθμός εγγραφών νέων επιχειρήσεων ήταν κατά 5% υψηλότερος το 3ο τρίμηνο του 2021.

Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των πτωχεύσεων μειώθηκε κατά 26%.

Αν και καταγράφηκε μερική μείωση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς (βιομηχανία, κατασκευές, υπηρεσίες αγοράς) κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, οι αριθμοί στους τομείς των μεταφορών, της πληροφόρησης και της επικοινωνίας κινήθηκαν υψηλότερα από τα επίπεδα των εγγραφών νέων επιχειρήσεων πριν την πανδημία (συγκεκριμένα κατά το 4ο τρίμηνο του 2019).

Την ίδια στιγμή, αν και ο αριθμός των πτωχεύσεων στις κατασκευές, τον χρηματοοικονομικό τομέα και τον ασφαλιστικό τομέα αυξήθηκε κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, συνέχισε να μειώνεται στους τομείς των μεταφορών, της στέγασης και της εστίασης, στο εμπόριο καθώς και τους τομείς της πληροφόρησης και της επικοινωνίας.

Η ανακοίνωση της Eurostat δεν περιλαμβάνει λεπτομερή δεδομένα για την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση