ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μειώσεις χρεώσεων από την Ελληνική - Οι νέες διευκολύνσεις

Μεταξύ άλλων η Τράπεζα προσφέρει επέκταση του ορίου για δωρεάν μεταφορές χρημάτων SEPA στις €5.000

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μειώσεις χρεώσεων και νέες διευκολύνσεις προχωρά η Ελληνική Τράπεζα.

Ο Ανώτατος Διευθυντής Τραπεζικής της Ελληνικής Τράπεζας κ. Φοίβος Στασόπουλος, ανακοίνωσε την επέκταση του ορίου δωρεάν μεταφοράς εμβασμάτων SEPA μέσω του Online Banking από τα €1.000 στις €5.000, με ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου 2024. Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για online μεταφορές χρημάτων σε ευρώ, εντός ΕΕ και με κανονική ημερομηνία εκτέλεσης.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στασόπουλος οι χαμηλοσυνταξιούχοι πελάτες, με σύνταξη κάτω των €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Τράπεζας, θα επωφεληθούν για έναν χρόνο από μηδενικά έξοδα διατήρησης Λογαριασμού Ταμιευτηρίου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2023. Όπως επεσήμανε, τα μέτρα αυτά είναι άμεσα, στοχευμένα για αυτούς που έχουν ανάγκη και με προσωρινή ισχύ.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής κ. Ανδρέας Ασσιώτης είπε ότι στη σημερινή περίοδο υψηλού πληθωρισμού, η ανάγκη να στηρίξουμε την κοινωνία είναι επιτακτική. «Τα ανακουφιστικά μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να είναι στοχευμένα με έμφαση στους ηλικιωμένους, που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα», τόνισε.

«Καθώς οι ηλικιωμένοι συχνά χρειάζονται πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και συχνά επισκέπτονται τα καταστήματά μας, έχουμε εισαγάγει τους "meeter and greeters" για να βοηθήσουν στην εξοικείωση των πελατών με τα δωρεάν ηλεκτρονικά κανάλια μας. Αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί με απώτερο σκοπό τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης και στήριξης όλων των πελατών μας και ειδικότερα των ηλικιωμένων», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο. Συγκεκριμένα, πέραν της χαμηλότερης χρέωσης που ισχύει σήμερα για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι πελάτες με αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναλήψεις και καταθέσεις στο ταμείο χωρίς καμία χρέωση. Οι λήπτες ΕΕΕ, μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρούν Λογαριασμό Basic χωρίς καμία χρέωση. Με τη χρεωστική κάρτα του Basic μπορούν πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές δωρεάν.

Δωρεάν αναλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Τράπεζα είναι η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από ATM οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο με τη χρήση χρεωστικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή Λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση