ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετακομίζει Κύπρο η Steamship Insurance

Πρόκειται για μια εκ των τεσσάρων ναυτασφαλιστικών που κατεβαίνει από το Ηνωμένο Βασίλειο στο νησί

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην τελική ευθεία για την κάθοδο της στην Κύπρο βρίσκεται η βρετανική ναυτασφαλιστική Steamship Insurance ακολουθώντας το γενικό ρεύμα στον τομέα των επιχειρήσεων για αναζήτηση νέας έδρας εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω Brexit.

Σε ομιλία του, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του οργανισμού προσέλκυσης επενδύσεων, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες με τον ιδιωτικό τομέα, ειδικότερα για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες. Σημείωσε μάλιστα ότι τον τελευταίο μήνα, «η μεγαλύτερη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα των ασφαλιστικών εταιρειών, η Steamship Insurance, βρίσκεται στην Κύπρο, δημιουργώντας τις συνθήκες για μετακόμιση της εταιρείας στην χώρα μας». Όπως σημείωσε ο κ. Μιχαήλ, αν η συνδεσιμότητα της χώρας μας βόλευε ακόμη περισσότερο, τότε θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της Steamship Insurance, την κυπριακή αγορά επιλέγουν για έδρα τους και το London P&I Club αλλά και το UK Defence, μέρος του UK P&I Club (The United Kingdom mutual steam ship assurance association Limited), μέλος του διεθνούς οργανισμού ναυτασφαλιστικών εταιρειών η οποία χειρίζεται το 90% του παγκόσμιου στόλου. 

Σε ομιλία του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus επικεντρώθηκε στην σημασία της ναυτιλίας στον τομέα των επενδύσεων ενώ αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών σε Λονδίνο Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ Σαγκάη και Τόκυο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση