ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Michael Kyprianou & Co LLC: 30 χρόνια ποιοτικών υπηρεσιών

Στην πορεία του χρόνου έχει αναπτύξει και διεθνή παρουσία και σήμερα αριθμεί 9 γραφεία σε 6 χώρες

Η Michael Kyprianou & Co LLC ιδρύθηκε το 1991 στη Λευκωσία. Στην πορεία του χρόνου έχει αναπτύξει και διεθνή παρουσία και σήμερα αριθμεί 9 γραφεία σε 6 χώρες - Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο στην Κύπρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίεβο στην Ουκρανία, Birkirkara στη Μάλτα και πρόσφατα στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 120 άτομα, 70 από τα οποία είναι δικηγόροι και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία στην Κύπρο. Διευθύνων συνέταιρος είναι ο Μενέλαος Κυπριανού, ο οποίος είναι επικεφαλής του δικαστηριακού τμήματος της εταιρείας στη Λευκωσία. Οι υπόλοιποι συνέταιροι είναι η Τώνια Αντωνίου (τμήμα τραπεζικών και οικονομικών υποθέσεων), ο Λάμπρος Σωτηρίου (εταιρικό δίκαιο), ο Σάββας Σαββίδης (επικεφαλής του γραφείου της Πάφου και του τμήματος μεταναστευτικών θεμάτων και ακινήτων), η Μαρίνα Χατζησωτηρίου (επικεφαλής της δικαστηριακής ομάδας της Λεμεσού), η Ιωάννα Σολωμού (εταιρικό δίκαιο), η Έσμη Παλά (τμήμα μεταναστευτικών θεμάτων και ακινήτων και εταιρικό δίκαιο), η Λορένα Χαραλάμπους (τμήμα τραπεζικών και οικονομικών υποθέσεων), ο Χρίστος Γαλανός (δικαστηριακό τμήμα) και η Ελένη Δράκου (δίκαιο της ακίνητης περιουσίας).

Η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα νομικών υπηρεσιών, όπως στον τομέα του εταιρικού και τραπεζικού δικαίου, εμπορικού δικαίου, επίλυσης διαφορών και διαιτησίας, προστασία και διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, μεταναστευτικού δικαίου, ναυτιλιακού δικαίου και δικαίου ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, τα γραφεία στην Κύπρο διαθέτουν πλούσια εμπειρία στους τομείς των εταιρειών τεχνολογίας και fintech, επενδυτικών εταιρειών και στο διεθνή φορολογικό σχεδιασμό. Το γραφείο στη Μάλτα, πέραν των παραπάνω, διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στη χορήγηση αδειών για τις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών και fintech καθώς και στο νομικό πλαίσιο περί εικονικών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων - cryptocurrency (π.χ. bitcoin). Στην Ελλάδα, η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα του εταιρικού και τραπεζικού δικαίου, του εμπορικού δικαίου, της επίλυσης διαφορών και διαιτησίας και του διεθνή φορολογικού σχεδιασμού.

Η εταιρεία συμβουλεύει και αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα πελατών όπως HNWs, τοπικές επιχειρήσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες. Την εταιρεία εμπιστεύονται μια πλειάδα ασφαλιστικών και τραπεζικών ιδρυμάτων διεθνούς βεληνεκούς και πέραν από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες η εταιρεία έχει επίσης σημαντική εμπειρία στην παροχή συμβουλών και επίλυσης διαφορών σχετικά με τις νομικές πτυχές εταιρειών forex.

Διεθνής αναγνώριση

Η ποιότητα της εργασίας της εταιρείας σε όλους τους τομείς αναγνωρίζεται από τις πιο έγκριτες διεθνείς εκδόσεις νομικών υπηρεσιών, όπως είναι οι Chambers και Legal 500. Φέτος η δικηγορική εταιρεία κατάφερε να καταταγεί στην πρώτη κατηγορία (top tier) στους τομείς των δικαστικών διαφορών και της ακίνητης περιουσίας.

Βραβεία Εξαγωγών Κύπρου

Τον Μάρτιο του 2019 η εταιρεία βραβεύτηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας με το βραβείο Εξαγωγών Κύπρου για την εξαγωγή υπηρεσιών για το έτος 2017. Το βραβείο απονεμήθηκε σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια που η εταιρεία κερδίζει αυτό το βραβείο.

Διεθνείς Συνέργειες

Η εταιρεία έχει πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες σε άλλες δικαιοδοσίες, εσωτερικά μέσω των δικών της γραφείων αλλά και μέσω ισχυρών δεσμών με κορυφαίους διεθνείς δικηγορικούς οίκους ανά το παγκόσμιο. Είναι, επίσης, το αποκλειστικό μέλος της Κύπρου στο Multilaw και το World Link for Lawyers, δύο από τα κορυφαία παγκόσμια δίκτυα νομικών οίκων. Επιπλέον, η Michael Kyprianou & Co LLC είναι μέλος του International Fraud Group, μιας επιλεγμένης ομάδας διεθνών νομικών εταιρειών που εστιάζουν στους τομείς της διασυνοριακής εμπορικής απάτης και της ανίχνευσης περιουσιακών στοιχείων. Άλλοι οργανισμοί όπου είναι μέλος είναι το International Tax Planning Association, το Association of International Property Professionals, το International Trademark Association, το Chartered Institute of Patent Attorneys, το International Association for the Protection of Intellectual Property και το International Association of Commercial Collectors.

Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη

Μια εταιρεία οφείλει να αναγνωρίζει ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και από την ενσωμάτωση κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων στις αξίες, την κουλτούρα και τις αποφάσεις της, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Michael Kyprianou & Co LLC αντιλαμβάνεται αυτήν την ευθύνη και με την πάροδο των ετών έχει αναλάβει μια σειρά δράσεων Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, έχοντας για παράδειγμα μακρά ενεργή παρουσία στη διοργάνωση πολυάριθμων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και στηρίζει έμπρακτα τον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή». Παράλληλα, είναι υποστηρικτής των Europa Donna και Europa Uomo, ενώ τα μέλη της είναι εθελοντές στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, στηρίζουν το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπως και τον Σύνδεσμο για παιδιά με αυτισμό.

Μια άλλη διάσταση στο έργο της εταιρείας είναι και η παροχή νομικών συμβουλών χωρίς χρέωση (pro bono) για τη στήριξη πελατών και αλλά και διάφορων κοινωνικών θεμάτων. Η εταιρεία στηρίζει παράλληλα τους νέους, για αυτό και κάθε χρόνο απονέμει χρηματικό έπαθλο στον νικητή Διαγωνισμού Δοκιμίου επί νομικών θεμάτων μεταξύ των τελειόφοιτων μαθητών του The English School Nicosia. Ο διαγωνισμός και το βραβείο γίνονται εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Μιχαλάκη Κυπριανού. Φέτος, η εταιρεία στήριξε έμπρακτα τη διοργάνωση του πρώτου Digital Συνεδρίου του European Youth Parliament (EYP) καθώς και του National Session EYP Cyprus που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2021, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 νέων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση