ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:55
 

Μπήκαν τα θεμέλια για το ΝΕΟ στη Λεμεσό

Τέσσερα κτήρια συναποτελούν το σύμπλεγμα της Pafilia, πωλήθηκε ήδη το 10% των διαμερισμάτων

Newsroom K

Στο παραλιακό μέτωπο Λεμεσού, δίπλα από τον δημόσιο κήπο και την δημοτική πινακοθήκη τοποθετείται η νέα ανάπτυξη της εταιρείας Pafilia Property Developers, η οποία μετά και το ΟΝΕ, επεκτείνει την πορεία της στην κατασκευή μεγάλων αναπτύξεων και ψηλών κτηρίων, προσθέτοντας στην γκάμα της το ΝΕΟ. Πρόκειται για σύμπλεγμα τεσσάρων ψηλών κτηρίων το οποίο όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του έργου, είναι από τις μεγαλύτερες οικιστικές αναπτύξεις στην Κύπρο. Η Pafilia έχει εξασφαλίσει την αναγκαία πολεοδομική άδεια και οι προκαταρκτικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο μήνα. 

Ήδη το έργο έχει παρουσιαστεί σε επιλεγμένους πελάτες ανέφερε ο CEO της εταιρείας Ηλίας Ηλιάδης, και έχει πωληθεί το 10% των διαμερισμάτων. Σημειώνεται την ίδια ώρα ότι το κτήριο ONE, βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και παρουσιάζει πωλήσεις που ξεπερνούν το 90% της διαθεσιμότητας του έργου.

Μέχρι το 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η α' φάση του έργου

Στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του έργου, η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia Property Developers Ευαγγελία Ηλιάδου, τόνισε πως το όραμα της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός οικιστικού έργου όπου η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, ο προηγμένος σχεδιασμός και η κορυφαία ποιότητα, συναντώνται και δημιουργούν συναρπαστικές εμπειρίες και ένα νέο κοσμοπολίτικο προορισμό. Η πρώτη φάση προώθησης του έργου στις διεθνείς αγορές σημείωσε η κα Ηλιάδου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης με το οποίο περιβάλλουν την εταιρεία οι ξένοι επενδυτές.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Το NEO, εμπνεύστηκε μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα συνεργατών που συμμερίζεται το όραμα της Pafilia και αποτελείται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Woods Bagot, το οποίο ανέλαβε τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό σχεδιασμό, το γραφείο μηχανικών BuroHappold, τους ειδικούς σε εξωτερικά κελύφη κτιρίων Meinhardt και το γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Andy Sturgeon. Τους εξωτερικούς συνεργάτες ενισχύει μια εξαιρετική ομάδα τοπικών συνεργατών και συμβούλων με άρτια τεχνογνωσία, όπως το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ηρακλής Παπαχρίστου, οι Σύμβουλοι Μηχανικοί Πανίκος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Γεωργίου, Ζεμπύλας και Συνεργάτες και το γραφείο επιμέτρησης ποσοτήτων Μαρίνος Ν. Παναγιωτίδης.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό του έργου ο Αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου επεσήμανε πως το ΝΕΟ συνιστά εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου οικιστικού θερέτρου, η κατασκευή του οποίου θα αποτελέσει ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού.

Μέχρι 39 ορόφους

Τα τέσσερα κτίρια του ΝΕΟ, τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας.
Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, στην καρδιά του ΝΕΟ, θα βρίσκεται μια πολυμορφική πλατεία με επώνυμα καταστήματα και εστιατόρια που θα δένει αρμονικά με το δημόσιο κήπο και το υπαίθριο θέατρο, προσφέροντας στην πόλη και στους κατοίκους της ένα νέο σύγχρονο και μοντέρνο προορισμό. Επιπλέον το μεγαλεπήβολο έργο θα διαθέτει τρεις υπαίθριες πισίνες με θέα τη θάλασσα, πρωτοποριακό κέντρο ευεξίας, σάουνα, υδρομασάζ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα 25 μέτρων, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδα τένις υψηλών προδιαγραφών, ιδιωτικό χώρο κινηματογράφου και δημόσιο χώρο στάθμευσης 825 οχημάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει εισάξει στην αγορά τις οικιστικές μονάδες των πύργων RIVA και ΚΑΙΑ οι οποίοι χωροθετούνται κοντύτερα στο παραλιακό μέτωπο. Οι δύο πύργοι περιλαμβάνουν 219 πολυτελή διαμερίσματα και 2 υπερπολυτελή ρετιρέ με ιδιωτική πισίνα.

Το ΝΕΟ απεικονίζει την πρόοδο και την εξέλιξη της οικιστικής ανάπτυξης στον τόπο μας, τόνισε ο Σύμβουλος Μηχανικός Πανίκος Παπαδόπουλος και αναφερόμενος στη μεθοδολογία που εφαρμόστηκε κατά το στάδιο της μελέτης και του σχεδιασμού, εξήγησε ότι έργα της εμβέλειας του NEO, απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία και σημαντικό αριθμό μελετών, ενώ παράλληλα εισάγουν σημαντικές μηχανικές και τεχνολογικές καινοτομίες αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές για τα κυπριακά δεδομένα.

1500 θέσεις εργασίας

Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 1.500 θέσεις εργασίας και με την αποπεράτωση του έργου άλλες 250 μόνιμες θέσεις. Η ομάδα κατασκευής του έργου συναποτελείται από αξιόλογους επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σύνθετων αναπτύξεων. Ο Διευθυντής του έργου Γιώργος Χρίστου, αναφέρθηκε στις κατασκευαστικές καινοτομίες που εισάγει το έργο και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Η πρώτη φάση του έργου υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, περιλαμβάνει τους πύργους RIVA και KAIA και τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ η δεύτερη φάση του έργου που περιλαμβάνει τους πύργους AMIA και UNA αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, η εταιρεία θα συνεισφέρει το ποσό των 400.000 ευρώ για αναβάθμιση της δημοτικής πινακοθήκης και το ποσό των 150.000 για αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του συστήματος φωτοεπισήμανσης της περιοχής. Περαιτέρω, θα παραχωρεί επί ετήσιας βάσης προς το Δήμο Λεμεσού, το 50% των ετήσιων εσόδων από το δημόσιο χώρο στάθμευσης που θα ανεγερθεί. Επίσης, θα δημιουργηθεί δημόσιος χώρος πρασίνου έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων και τοπιοτεχνημένη πλατεία 5.000 τετραγωνικών μέτρων με υπηρεσίες εστίασης στις οποίες θα έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X