ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

MSD - 130 χρόνια inventing for life

Μετουσιώνοντας σε πράξη την αποστολή της: Να σώζει και να βελτιώνει ανθρώπινες ζωές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H MSD (εμπορική επωνυμία της Merck & Co., Inc., με έδρα στις ΗΠΑ) εδώ και 130 χρόνια αναπτύσσει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες που ταλανίζουν την ανθρωπότητα ανά το παγκόσμιο, μετουσιώνοντας σε πράξη την αποστολή της: Να σώζει και να βελτιώνει ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή των ανθρώπων ασθένειες (καρκίνος, HIV, Έμπολα, HPV, Covid-19, κ.ά.).

Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η Εταιρεία υλοποιεί σειρά από πολιτικές και προγράμματα ενώ έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίας με στόχο την αύξηση της πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών και διακρίσεων. Για την MSD η στήριξη της κοινωνίας, των ανθρώπων και των κοινοτήτων σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι θεμελιώδους σημασίας. Αντιμετωπίζοντας τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας παγκοσμίως, η MSD επικεντρώνεται στους στόχους της και υλοποιεί το όραμά της για έναν καλύτερο κόσμο.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης της MSD επικεντρώνεται σε 4 βασικούς πυλώνες δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία αλλά και για την ίδια την Εταιρεία.

Πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας: Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν περισσότερα και πιο παραγωγικά χρόνια χάρη και στη βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης. Δυστυχώς, η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια δεν είναι για όλους τους ανθρώπους η ίδια. Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν φραγμοί στην πρόσβαση και στην ποιοτική φροντίδα. Η MSD, με γνώμονα ότι η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό στο οποίο δικαίωμα έχουν όλοι, συμβάλλει μέσω συνεργασιών ή και με δικές της πρωτοβουλίες για τη διοχέτευση των φαρμακευτικών της προϊόντων σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜSD επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη στοχεύοντας σε καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν τη ζωή ή και αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα.

Εργαζόμενοι: Το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο για την επίτευξη των στόχων και του οράματός της. Η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, η δημιουργία νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων, οι ιδέες και η αφοσίωση του προσωπικού αποτελούν τα κύρια συστατικά που χρειάζονται για να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Για την MSD οι εργαζόμενοι της είναι ο πιο πολύτιμος πόρος της. Με την πεποίθηση ότι «μόνο όταν οι εργαζόμενοί μας αισθάνονται καλύτερα σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, μπορούν να αποδώσουν στο υψηλότερο επίπεδό τους» η Εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των εργαζομένων της, φροντίζοντας εμπράκτως για την ευημερία τους - σωματική, ψυχική και οικονομική. Η ένταξη της διαφορετικότητας στο δυναμικό της αποτελεί κινητήριο δύναμη όλων των ενεργειών της.

Περιβάλλον: Ένας υγιής πλανήτης είναι απαραίτητος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Ως μια διεθνής Εταιρεία, η MSD αναγνωρίζει ότι οι ενέργειές της έχουν άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γι’ αυτό και στους άξονες των προτεραιοτήτων της εντάσσεται η προστασία του περιβάλλοντος υλοποιώντας διάφορες δράσεις όπως εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση της χρήσης νερού, αποδοτική χρήση των πρώτων υλών και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων. Παράλληλα, η Εταιρεία προχώρησε στην ανάπτυξη στρατηγικών βιωσιμότητας για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ μέσα από αγαστή συνεργασία με τους προμηθευτές και πελάτες της γίνεται προσπάθεια ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων του κύκλου ζωής των προϊόντων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία έχει θέσει τον μεγαλεπήβολο στόχο έως το 2025 η αγορά ηλεκτρισμού να προέρχεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές. Η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 37,7%.

Δεοντολογία & Αξίες: Η δέσμευση της MSD για διατήρηση των υψηλότερων προτύπων δεοντολογίας και αξιών παραμένει αταλάντευτη. Υιοθετεί και εφαρμόζει τον κώδικα δεοντολογίας και ακολουθεί πιστά και αυστηρά τις ηθικές πρακτικές πωλήσεων και μάρκετινγκ. Στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς της βρίσκεται η ακεραιότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως διεθνής ηγέτης στον τομέα της Υγείας, το έργο της MSD απαιτεί την καλλιέργεια ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό και αφουγκράζεται τους εταίρους της, επικοινωνώντας με διαφάνεια τις αποφάσεις της και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει.

Κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία στην Κύπρο

Οι αρχές του εθελοντισμού και της προσφοράς έχουν καθοδηγήσει τις δραστηριότητες εταιρικής ευθύνης της MSD στην Κύπρο. Ανέκαθεν υποστηρίζει το έργο και τις πρωτοβουλίες αναγνωρισμένων μη κυβερνητικών οργανισμών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Με στόχο την ενίσχυση και τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, η Εταιρεία κάθε χρόνο υλοποιεί σειρά δράσεων όπως:

• Σε συνεργασία με το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, υλοποιεί από το 2016 πρόγραμμα που στοχεύει σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.
• Προσφορά σχολικών ειδών από το 2020 στο Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού που διανέμεται σε ευάλωτους μαθητές/τριες σε όλη την Κύπρο.
• Συλλογή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και ένδυσης που η Εταιρεία προσφέρει σε αναγνωρισμένους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Επιπρόσθετα, η Εταιρεία λειτουργεί με αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης. Στα γραφεία της MSD στη Λευκωσία γίνεται ανακύκλωση PMD, μπαταριών και χαρτιού, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

MSD στην Κύπρο
2Α Χείλωνος Riverside Forum,
1101, Λευκωσία
τηλ. 80000673
www.msd-cyprus.com.cy/gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ