ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες αγωγές από τους παραγωγούς του Jiu Jitsu

Διεκδικούν αποζημιώσεις πέραν των 30 εκατ. ευρώ για αμέλεια και εξαπάτηση

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αποζημιώσεις πέραν των 30 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης της ταινίας Jiu Jitsu οι οποίοι κινούνται νομικά κατά Κυπριακής Δημοκρατίας, Γενικού Ελεγκτή, Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και τηλεοπτικού σταθμού. Πλέον κινούνται νομικά και εναντίον της τετραμελούς επιτροπής ελέγχου του προγράμματος προσέλκυσης επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία και του Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω του δικηγορικού γραφείου Γ. Γεωργιάδης και συνεργάτες ΔΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννο Γεωργιάδη έχουν καταχωρηθεί ήδη δυο αγωγές μία για δυσφήμηση εναντίον του Γενικού Ελεγκτή και μία εναντίον της Δημοκρατίας , του Προέδρου και του Διευθυντή του ΚΟΠΕ διεκδικώντας αποζημιώσεις πέραν των 30.000.000 ευρώ, όπως αναφέρει, για παραβίαση των όρων του Σχεδίου Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας, αμέλειας και εξαπάτησης.

Θεωρήθηκε σκόπιμη τόνισε ο κύριος Γεωργιάδης η προσθήκη των πιο πάνω στην μία από τις δύο αγωγές, εφόσον όπως ο ίδιος ανέφερε, αυτοί ήταν οι αρμόδιοι που διαχειρίστηκαν τις αιτήσεις για κάλυψη δαπανών (cash rebate) των πελατών του τόσο για την ταινία «Jiu Jitsu», για την οποία δεν έλαβαν το εγκεκριμένο όπως αναφέρει «cash rebate» αλλά και για την ταινία «Man of War» η οποία επρόκειτο να γυριστεί στην Κύπρο αλλά ναυάγησε (μαζί της και οι άλλες τέσσερεις έτοιμες ταινίες που προγραμμάτιζαν οι παραγωγοί να γυρίσουν στην Κύπρο με συνολικές δαπάνες πέραν των 150.000.000 ευρώ λόγω των χειρισμών στην υπόθεση).
Ανάμεσα στις επιλήψιμες συμπεριφορές που σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη ανάγκασαν τους παραγωγούς να κινηθούν νομικά και να εγκαταλείψουν την δεύτερη μεγάλη τους παραγωγή στην Κύπρο είναι οι συνεχείς δυσφημιστικές κατά την έκφραση του αναφορές που προέρχονταν κυρίως από το Γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον βοηθό του Μάριο Πετρίδη όπως επίσης «οι ψευδείς ειδήσεις που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και στην συνέχεια από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης για σύνδεση της ταινίας Jiu Jitsu με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων».

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της ταινίας Δημήτρης Λογοθέτη δήλωσε ότι «Είναι λυπηρό είναι ότι ενώ εμείς εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας και έφτασε η ώρα της πληρωμής εμφανίστηκε ξαφνικά ο Γενικός Ελεγκτής να κατακρίνει το σχέδιο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με ψευδείς και ατεκμηρίωτες αναφορές όπως η τάχα ανάμειξη των παραγωγών του έργου με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατήριων και οι υπεύθυνοι λειτουργοί για την καταβολή του εγκεκριμένου. ποσού, να κωλυσιεργούν και να φαίνεται ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο να μην το πληρώσουν» . Ο Λογοθέτης εκτιμά ,με τα όσα έχουν εξελιχθεί , ότι ουδέποτε έκανε πρόνοιες το κράτος ώστε να μπορούν να πληρώσουν τα εγκεκριμένα ποσά βάσει των πιστοποιητικών κάλυψης δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας εξετάστηκε πρόσφατα στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση