ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέος CFO της Ελληνικής ο Αντώνης Ρούβας

Μια εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Lars Kramer που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ABN AMRO

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Αντώνιος Ρούβας.

H Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει αποφασίσει το διορισμό του κ. Αντώνη Ρούβα ως νέου Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο διορισμός του κ. Αντώνη Ρούβα υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Όπως είναι λογικό, ο κ. Ρούβας είναι καλός γνώστης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, μιας και επί σειρά 9 ετών διετέλεσε Οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας στο παρελθόν.

Ο κ. Αντώνης Ρούβας κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017.

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).

Υπενθυμίζεται πως, στις 10 Φεβρουαρίου η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε την παραίτηση του Lars Kramer από την θέση του Εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας με ισχύ από τις 9 Φεβρουαρίου διότι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ABN AMRO.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση