ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος Πρόεδρος της Mastercard Europe ο Mark Barnett

Θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, την κατεύθυνση και τη συνολική διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ήπειρο.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Mastercard ανακοινώνει σήμερα ότι ο Mark Barnett αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου για την αγορά της Ευρώπης. Ο νέος πρόεδρος της Mastercard, θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, την κατεύθυνση και τη συνολική διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ήπειρο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι δραστηριότητες της Mastercard Europe, περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών σε 53 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την εξυπηρέτηση περισσότερων από 950 εκατομμύρια πολιτών, μέσα από συνεργασίες της εταιρείας με εμπόρους, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Ο νέος ρόλος του Mark Barnett θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ ο Πρόεδρος της Mastercard Europe θα αναφέρεται στον Gilberto Caldart, Πρόεδρο Διεθνών Αγορών.

Σχολιάζοντας τον νέο του ρόλο, ο Mark Barnett ανέφερε σχετικά: «Διανύουμε μια πολύ σημαντική περίοδο για τη Mastercard, ειδικά για την περιοχή της Ευρώπης. Η ανάληψη της ηγεσίας της εταιρείας σε μία τόσο δυναμική και πολυσυλλεκτική γεωγραφική περιοχή, όπως είναι αυτή της Ευρώπης, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η Mastercard, αποτελεί τη μόνη ουσιαστικά πολύπλευρη εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο των πληρωμών στην Ευρώπη, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε απλούς και ασφαλείς τρόπους συναλλαγών στην περιοχή»

Ο Gilberto Caldart, Πρόεδρος Mastercard διεθνώς τόνισε πως: «Ο Mark μέσα από το νέο του ρόλο θα προσδώσει μεγάλο εύρος γνώσεων και εμπειρίας στην ομάδα, καθώς έχει αποδείξει εμπράκτως την ικανότητά του να διαμορφώνει νέες και σημαντικές συνεργασίες, δημιουργώντας παράλληλα μία κουλτούρα που προάγει νέους τρόπους σκέψης και εργασίας. Ο Mark έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, μέσω των οποίων έχει επιτύχει την ανάπτυξη της εταιρείας μας, σε ένα μεγάλο εύρος παραγωγικών γραμμών και γεωγραφικών περιοχών. Ο τρόπος με τον οποίο εστιάζει και επιτυγχάνει να μετασχηματίζει και να εξελίσσει τις πολύπλευρες δυνατότητες της εταιρείας, τον καθιστούν την ιδανική επιλογή, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Mastercard στην Ευρώπη».

Ο Mark Barnett, πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, διατέλεσε Divisional President για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Βαλτικής. Το μεγάλο εύρος γνώσεων που κατέχει για τη βιομηχανία, καθώς και για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στον χώρο των πληρωμών, οι οποίες αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσονται οι καταναλωτές καθημερινά, αποτέλεσε θεμελιώδη λίθο για την ανάπτυξη της Mastercard σε πολλές χώρες. Ο Barnett, εργάζεται στη Mastercard από το 2003, έχοντας αναλάβει πληθώρα ηγετικών ρόλων στην εταιρεία, μεταξύ των οποίων επικεφαλής των συμβούλων πληρωμών, αρχικά για την περιοχή της Ευρώπης και στη συνέχεια, για τη παγκόσμια κοινότητα. Ο Mark εργάζεται στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και των πληρωμών για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Barnett θα διαδεχθεί τον Javier Perez, Πρόεδρο της Mastercard Europe, ο οποίος συνταξιοδοτείται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση