ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

NewDay: Από τον Σεπτέμβριο νέος CEO ο Τζον Χούρικαν

θα διαδεχθεί τον James Corcoran, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας από το 2009

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η NewDay, ανακοινώνει τον διορισμό του John Hourican ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Ο John, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας θα αναλάβει το ρόλο του στις αρχές Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενος τον James Corcoran, Διευθύνοντα Σύμβουλο της NewDay από το 2009, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο James θα παραμείνει ως Μη Εκτελεστικός Διευθυντής του NewDay.

Ο John Hourican διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, του μεγαλύτερου ομίλου τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Κύπρο, μεταξύ 2013 και 2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Χούρικαν αναμόρφωσε την επιχείρηση, αποκατέστησε την κατάθεσή του, βελτίωσε την ποιότητα του δανειακού του βιβλίου και ενίσχυσε την οικονομική του θέση. Ο Τζον ονομαζόταν τραπεζίτης της χρονιάς του Euromoney το 2015.

Πριν από την είσοδό του στην Τράπεζα Κύπρου, ο John διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Επενδύσεων (Markets & International Banking) του Ομίλου RBS από το 2008 έως το 2013. Συμμετείχε στην RBS το 1997. Ο John ξεκίνησε την καριέρα του στην Price Waterhouse και είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Εγκεκριμένοι Λογιστές στην Ιρλανδία.

Ο James Corcoran έχει οδηγήσει το NewDay σε μια περίοδο σημαντικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Όταν προσχώρησε, η εταιρεία διέθετε 330.000 πελάτες, ένα προϊόν πιστωτικής κάρτας ιδίου εμπορικού σήματος και συνολικές απαιτήσεις ύψους £ 400εκ. Σήμερα, μετά από σημαντικές επενδύσεις και μια σειρά στρατηγικών εξαγορών, η NewDay διαθέτει λογαριασμούς πελατών ύψους 4,7 εκατομμυρίων και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τόσο προϊόντα του ιδίου σήματος όσο και συν-μάρκα και μη εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια. Στις 30 Ιουνίου 2018 οι απαιτήσεις ανήλθαν σε £ 2,3 δισ., Σημειώνοντας αύξηση κατά 23% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η NewDay, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες της Cinven και CVC, εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην επένδυση στην αναπτυξιακή στρατηγική της, μεταμορφώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητές της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και ενισχύοντας τις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες μέσω βελτιωμένων και καινοτόμων προϊόντων. Κύρια σημεία των τελευταίων 12 μηνών περιλαμβάνουν:

- Προσθήκη 1,2 εκατομμυρίων νέων πελατών
- Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων του Ομίλου με την έναρξη μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και κινητής εφαρμογής με 1,4 εκατομμύρια λήψεις
- Ο Sir Michael Rake διόρισε ως Πρόεδρο του Ομίλου τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την ευρεία του εμπειρία και τεχνογνωσία για να συνεχίσει να προωθεί την ομάδα
- Διεύρυνση της ικανότητας χρηματοδότησης της εταιρείας με νέους επενδυτές από την Αμερική και την Ιαπωνία

Ο Sir Mike Rake, Πρόεδρος της NewDay, σχολίασε:

"Χαίρομαι που καλωσορίζω τον John στο NewDay. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οικοδομώντας επιχειρήσεις και εξουσιοδοτώντας ομάδες. Μας ενώνει σε εξαιρετικά συναρπαστικό χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη θέση μας ως καινοτόμος και υπεύθυνος ηγέτης στην αγορά. Ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του. "

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον James για την τεράστια συμβολή του τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει μετατρέψει τη NewDay, οικοδομώντας την εταιρεία σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές πιστωτικών καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπό την ηγεσία του, η NewDay ενισχύθηκε, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων διευρύνθηκε και οι ψηφιακές μας δυνατότητες βελτιώθηκαν. Είμαστε σε μια φανταστική θέση να αξιοποιήσουμε αυτήν την ισχυρή θέση τα επόμενα χρόνια. "

Ο John Hourican σχολίασε:

"Η NewDay είναι μια εταιρεία με τόσα πολλά πλεονεκτήματα. Έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή πελατειακή βάση, χάρη στην άψογη εξυπηρέτησή του. έχει φανταστικά σήματα και συνεργασίες. καινοτομεί να ανοίξει συναρπαστικές νέες ευκαιρίες. και έχει μια υπέροχη ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην εταιρεία και τιμημένος να αναλάβω από τον James, ο οποίος πέτυχε ένα τεράστιο ποσό. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω. "

Ο James Corcoran σχολίασε:

"Ήταν ένα πραγματικό προνόμιο να οδηγήσει το NewDay τα τελευταία 10 χρόνια. Η αποστολή μας ήταν πάντα να βοηθάμε τους ανθρώπους να είναι καλύτεροι με πίστωση και αυτό παραμένει κεντρικό στην προσέγγισή μας. Χαίρομαι για την πρόοδο που σημειώσαμε και είμαι βέβαιος ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να ευδοκιμεί κάτω από την ηγεσία του Ιωάννη τα επόμενα χρόνια ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση