ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick

Ο Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής έχει να επιδείξει σπουδαία νομική και ακαδημαϊκή συνεισφορά σε διεθνές επίπεδο στην ποινική δικαιοσύνη

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick ανακοινώνει την ιδιαίτερα τιμητική συνεργασία του με τον καταξιωμένο ακαδημαϊκό, εγκληματολόγο, ερευνητή και συγγραφέα Καθηγητή Ανδρέα Καπαρδή, ο οποίος θα διδάσκει το μάθημα της Εγκληματολογίας σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες Νομικής του Πανεπιστημίου από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ θα αναλάβει και τον συντονισμό της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος για εμβάθυνση της έρευνας σε σχετικούς τομείς.

Ο Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής έχει να επιδείξει σπουδαία νομική και ακαδημαϊκή συνεισφορά σε διεθνές επίπεδο στην ποινική δικαιοσύνη, την εγκληματολογία, τη νομική ψυχολογία, τα δικαιώματα των θυμάτων, την αποκαταστατική-διορθωτική δικαιοσύνη, τα οικονομικά εγκλήματα, την αποτελεσματικότητα της φυλάκισης, την τρομοκρατία, το εφηβικό έγκλημα, τη σχέση μεταξύ τουρισμού και εγκλήματος, τη γυναικοκτονία και την επιβολή ποινών. Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Νομικής. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης και στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge University, ενώ είναι εκλελεγμένο μέλος του Clare Hall του ίδιου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου και είναι Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εγκληματολογίας. Έχει εκπονήσει πλούσιο ερευνητικό έργο στις ποινικές επιστήμες, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει διεθνώς διακόσια περίπου επιστημονικά άρθρα και έχει συγγράψει δεκαέξι βιβλία. Ήταν ιδρυτικό μέρος και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης της Κύπρου και από το 2008 προεδρεύει της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο διεθνώς σε διάφορα επαγγελματικά σώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, αναφέρει: «Είναι με μεγάλη χαρά που καλωσορίζουμε τον Καθηγητή Ανδρέα Καπαρδή στο Πανεπιστήμιο Frederick. Λόγω του εγνωσμένου κύρους του, η παρουσία και ακαδημαϊκή του συνεισφορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου μας, το οποίο διανύει τον ένατο χρόνο λειτουργίας του, έχοντας να επιδείξει ιδιαίτερα αξιόλογο έργο, καθώς και διακρίσεις φοιτητών σε διεθνές επίπεδο. Ο διακεκριμένος Καθηγητής αναμένεται να συμβάλει στην εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών/τριών του Τμήματος σε θέματα εγκληματολογίας και γενικά στις ποινικές επιστήμες, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος και σε άλλους τομείς. Σημαντική δε αναμένεται να είναι και η συνεισφορά του στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο.» Συνεχίζοντας ο Καθηγητής Κληρίδης πρόσθεσε: «Ο Καθηγητής Καπαρδής αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην καταξιωμένη ομάδα ακαδημαϊκών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick. Πρόκειται για έμπειρους ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο, επισκέπτες Καθηγητές και εγνωσμένου κύρους νομικούς, οι οποίοι παρέχουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος υψηλού επιπέδου θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλους τους τομείς του δικαίου.»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση