ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης νέος Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Κινδύνου της ESMA

Η θητεία του Δρος Θεοχαρίδη ως Προέδρου της Επιτροπής RSC θα είναι διετής, από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), Δρ Γιώργος Θεοχαρίδης, έχει διοριστεί Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Κινδύνου (Risk Standing Committee - RSC), αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Μόνιμη Επιτροπή Κινδύνου αποτελεί Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets - ESMA) και αντικαθιστά την Επιτροπή για την ανάλυση της Οικονομίας και των Αγορών (CEMA), της οποίας ο Δρ Θεοχαρίδης διατελεί πρόεδρος από τον Μάρτιο του 2022. 

Προστίθεται ότι η Μόνιμη Επιτροπή Κινδύνου της ESMA θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην αποστολή της ESMA παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αξιολογώντας τους συστημικούς κινδύνους και παρέχοντας οικονομική ανάλυση όσον αφορά στα γενικά καθήκοντα της ESMA. Επιπλέον, στις αρμοδιότητες της Μόνιμης Επιτροπής Κινδύνου περιλαμβάνονται η ανάλυση κινδύνου που σχετίζεται με τους καταναλωτές, θέματα σχετικά με το περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG), καινοτομία, καθώς και οποιαδήποτε άλλα ζητήματα προκύψουν. 

«Είναι τιμή μου που διορίστηκα σε αυτόν τον ρόλο και επιβεβαιώνω τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στην υγιή ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ευρώπη, ενθαρρύνοντας την καινοτομία και διασφαλίζοντας την προστασία των επενδυτών» είπε ο Δρ Θεοχαρίδης.

Η θητεία του Δρος Θεοχαρίδη ως Προέδρου της Επιτροπής RSC θα είναι διετής, από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση