ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ίλον Μασκ δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Η περιουσία του 49χρονου Μασκ αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο κατά 7,2 δισ. δολάρια στα 127,9 δισ. δολάρια

Newsroom Κ, Αθήνα

Η μετοχή της Tesla απογειώνεται στη Wall Street. Και μαζί της και η περιουσία του συνιδρυτή της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων, Ίλον Μασκ, που κατάφερε να υποσκελίσει τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και να αναδειχθεί στον δεύτερο πλουσιότερο επιχειρηματία στον κόσμο.

Η περιουσία του 49χρονου Μασκ αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο κατά 7,2 δισ. δολάρια στα 127,9 δισ. δολάρια, γεγονός που οφείλεται στην «απογείωση» των μετοχών της Tesla. Από τις αρχές του έτους, ο Μασκ έχει καταφέρει να γίνει πιο πλούσιος κατά 100,3 δισ. δολάρια, στη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 500 δισεκατομμυριούχων στον δείκτη του Bloomberg(Bloomberg Billionaires Index). Τον Ιανουάριο βρισκόταν στην 35η θέση.

Η άνοδός του στην κατάταξη οφείλεται κυρίως στην Τesla, η κεφαλαιοποίηση της οποίας προσεγγίζει το ορόσημο των 500 δισ. δολαρίων. Περίπου τα τρία-τέταρτα της περιουσίας του Μασκ αποτελούνται από μετοχές της Tesla, με την αξία τους υπερτετραπλάσια σε σύγκριση με την αξία του μεριδίου που διατηρεί στην SpaceX.

Είναι η δεύτερη φορά στην οκτατή ιστορία του δείκτη που ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, υποχωρεί στην κατάταξη σε θέση χαμηλότερη από το νούμερο δύο. Η περιουσία του Γκέιτς ανέρχεται στα 127,7 δισ. δολάρια και θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν δεν είχε δωρίσει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες. Από το 2006 έχει χρηματοδοτήσει το ΄Ιδρυμα Γκέιτς με περισσότερα από 27 δισ. δολάρια.

Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τους πλουσίους αυτού του πλανήτη. Παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η περιουσία των μελών του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg έχει αυξηθεί κατά 23% από τις αρχές του έτους ή κατά 1,3 τρισ. δολάρια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση