ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:03
 

Ο Ιωάννης Μάτσης, νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών

Ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας διαδέχεται τον Χριστάκη Πατσαλίδη της Τράπεζας Κύπρου στην ηγεσία του οργανισμού

Newsroom K

Στο πηδάλιο του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου βρίσκεται από την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ιωάννης Μάτσης. Κατά τις αρχαιρεσίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που προηγήθηκαν του ανοικτού τελετουργικού μέρους της εκδήλωσης, ο κ. Μάτσης αναδείχθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου. Σημειώνεται ότι η θητεία του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου έχει διάρκεια ενός έτους.

Την ίδια ώρα τις τρεις αντιπροεδρίες και παράλληλα θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. εξασφάλισαν στελέχη από τις τράπεζες:

1. Τράπεζα Κύπρου
2. AlphaBank και
3. Ancoria

Τις τρεις τράπεζες στο Δ.Σ. εκπροσωπούν αντιστοίχως οι κύριοι: ΧριστάκηςΠατσαλίδης, Κωνσταντίνος Κουτεντάκης και Γιάννης Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς ο οργανισμός συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίασης στην κυπριακή οικονομία, ως ο εκφραστής του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε επανασχεδιασμό του λογοτύπου του, το οποίο για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου παρόντα ήταν στελέχη από τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, από οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και φορείς ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου. Ανασκόπηση του περασμένου έτους, αναφορές στα σημαντικά σημεία στην ιστορία του Συνδέσμου και σκιαγράφηση του σημερινού αλλά και μελλοντικού σκηνικού στον τραπεζικό τομέα έκαναν ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Καμμάς και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. ΧριστάκηςΠατσαλίδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, είχε η κύρια παρουσίαση του κ. LikhitWagle της IBM, η οποία είχε ως θέμα: Transforming for a DigitalFuture. A newBusinessArchitecture for Banking.

Των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε κοκτέιλ κατά το οποίο το Δ.Σ., η Διεύθυνση και το προσωπικό του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X