ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

Ο Ιωάννης Μάτσης, νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών

Ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας διαδέχεται τον Χριστάκη Πατσαλίδη της Τράπεζας Κύπρου στην ηγεσία του οργανισμού

Newsroom K

Στο πηδάλιο του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου βρίσκεται από την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ιωάννης Μάτσης. Κατά τις αρχαιρεσίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που προηγήθηκαν του ανοικτού τελετουργικού μέρους της εκδήλωσης, ο κ. Μάτσης αναδείχθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου. Σημειώνεται ότι η θητεία του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου έχει διάρκεια ενός έτους.

Την ίδια ώρα τις τρεις αντιπροεδρίες και παράλληλα θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. εξασφάλισαν στελέχη από τις τράπεζες:

1. Τράπεζα Κύπρου
2. AlphaBank και
3. Ancoria

Τις τρεις τράπεζες στο Δ.Σ. εκπροσωπούν αντιστοίχως οι κύριοι: ΧριστάκηςΠατσαλίδης, Κωνσταντίνος Κουτεντάκης και Γιάννης Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς ο οργανισμός συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίασης στην κυπριακή οικονομία, ως ο εκφραστής του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε επανασχεδιασμό του λογοτύπου του, το οποίο για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου παρόντα ήταν στελέχη από τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, από οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και φορείς ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου. Ανασκόπηση του περασμένου έτους, αναφορές στα σημαντικά σημεία στην ιστορία του Συνδέσμου και σκιαγράφηση του σημερινού αλλά και μελλοντικού σκηνικού στον τραπεζικό τομέα έκαναν ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Καμμάς και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. ΧριστάκηςΠατσαλίδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, είχε η κύρια παρουσίαση του κ. LikhitWagle της IBM, η οποία είχε ως θέμα: Transforming for a DigitalFuture. A newBusinessArchitecture for Banking.

Των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε κοκτέιλ κατά το οποίο το Δ.Σ., η Διεύθυνση και το προσωπικό του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X