ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ιωάννης Μάτσης της Ελληνικής Τράπεζας νέος πρόεδρος του Invest Cyprus

Διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο πρώην CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης διορίστηκε ως νέος πρόεδρος του οργανισμού Invest Cyprus. Ο κ. Ιωάννης Μάτσης διαδέχεται τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος διορίστηκε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ. Ο Ιωάννης Μάτσης γεννήθηκε το 1969. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και σπούδασε Χημική Μηχανική (B.A., M.Eng.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ 2008 και 2017 διετέλεσε Συνεταίρος της Point Nine Ltd, την οποία συν-ίδρυσε το 2008. Η Point Nine Ltd προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά λογισμικά προγράμματα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεταξύ του 1994 και 2008, εργάστηκε στο Λονδίνο. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Δομημένων Συναλλαγών στη Mizuho International plc από τον Μάιο του 2003 μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όπου δημιούργησε και διεύθυνε την ομάδα για τη δόμηση και τη συναλλαγή πιστωτικών, επιτοκιακών και συναλλαγματικών παραγώγων. Μεταξύ Ιουνίου του 1997 και Μαΐου του 2003, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Πιστωτικών Παραγώγων στην ING Barings. Μεταξύ Σεπτεμβρίου του 1996 και Ιουνίου του 1997, ήταν Αντιπρόεδρος, Ομάδα Δομημένων Προϊόντων στην Chase Manhattan. Ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο 1994 στην ING Barings.

Διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Διορισμών/Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Τον Απρίλιο του 2017 διορίστηκε εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, ενώ διτέλεσε πρόεδρος (προηγουμένως μέλος) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών. Είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της APS Cyprus Ltd.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση