ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Ο Μαρίνης Στρατόπουλος νέος CEO της ΕΤΕ Κύπρου

Ο κ. Χρίστος Χριστοδούλου τοποθετήθηκε στη θέση του Group CFO και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου

Newsroom K

Νέος CEO της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) ο κ. Μαρίνης Στρατόπουλος.

Σε συνέχεια των διοικητικών αλλαγών του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε. και την ανάληψη αναβαθμισμένων και διευρυμένων καθηκόντων εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΕ Κύπρου κ. Χρίστου Χριστοδούλου, η Εθνική ανακοίνωσε την τοποθέτηση του στη θέση του Group CFO και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

Εν συνεχεία, στην ανακοίνωση αναγράφεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ Κύπρου ενέκρινε σήμερα το διορισμό και τοποθέτηση του νυν Αντιπροέδρου του ΔΣ και Μη Εκτελεστικού Μέλους, κ. Μαρίνη Στρατόπουλου, από 05.07.2019, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, παράλληλα με την παραμονή του κ. Χρίστου Χριστοδούλου στο ΔΣ, ως Μη Εκτελεστικό Μέλος.

«Το ΔΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Χριστοδούλου για την αγαστή συνεργασία καθώς και για την ουσιαστική και πολύτιμη συνεισφορά του στις εργασίες του Σώματος και της Τράπεζας υπό την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του απευθύνει ευχές για καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων αναβαθμισμένων του καθηκόντων στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Who is Who

Ο Μαρίνης Στρατόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. το Νοέμβριο του 2018 και παράλληλα διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού στην οποία ορίστηκε τον Απρίλιο του 2014.

Από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία Banca Romaneasca SA. Από το Φεβρουάριο του 2007 ως τον Αύγουστο του 2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της σερβικής θυγατρικής τράπεζας Vojvodjanska Banka AD. Την περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής στη Θυγατρική Τράπεζα National Bank of Greece AD Beograd. Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Egnatia Bank (Romania) SA και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Egnatia Leasing (Romania) SA, ενώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2005 ήταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. Κατά τη διετία 1999-2000 κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και Piraeus Prime Bank SA. Επίσης την περίοδο 1993-1999 εργάστηκε στην Τράπεζα Χίου Α.Ε. ως Διευθυντής στους τομείς Μεγάλων και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Banca Romaneasca SA, Stopanska Banka A.D. Skopje, και NBG Leasing IFN S.A.(Romania) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρος) L.T.D.

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree College), ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Master of Science in Finance από το Πανεπιστήμιο του Lancaster στην Αγγλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X