ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Μίλτος Μιχαηλάς νέος CEO της Alpha Bank Κύπρου

Ο κ. Κουτεντάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Τράπεζα ως CEO - Ο κ. Μιχαηλάς αποχωρεί τον Ιούνιο του 2023 από την Bank of Syndey

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Νέος CEO της Alpha Bank Κύπρου αναλαμβάνει ο κ. Μίλτος Μιχαηλάς ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ. Κωνσταντίνο Κουτεντάκη μετά τον Ιούνιο του 2023.

Στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για να δοθούν οι απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις.

Στις 16 Ιανουαρίου η Bank of Sydney είχε βγει με επίσημη ανακοίνωση αποχώρησής του, λέγοντας πως θα αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2023. Η Bank of Sydney στην επίσημη ανακοίνωσή της ανέγραφε ότι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος της, Μίλτος Μιχαηλάς, θα αποχωρήσει από την Τράπεζα στα τέλη Ιουνίου 2023 για να επιστρέψει στην Κύπρο μετά από 6 και πλέον χρόνια στη θέση αυτή.

Ο κ. Κουτεντάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Τράπεζα ως CEO, θέση που κατέχει από τον Απρίλιο του 2017 όταν ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpha Bank Cyprus Ltd και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο κ. Κουτεντάκης αφήνει μία τράπεζα στην Κύπρο με πολύ χαμηλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αφού συμφώνησε με τη Cerberus Capital Management για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων στην Κύπρο, συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των κόκκινων δανείων της Alpha Bank Κύπρου, η ακαθάριστη λογιστική αξία προβληματικών δανείων και ακινήτων έχει περιοριστεί σε λιγότερα από 80 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank Κύπρου έχει περίπου 400 άτομα προσωπικού, έναντι 600 - 650 όταν ανέλαβε ο κ. Κουτεντάκης και τα καταστήματα πλέον ανέρχονται γύρω στα 15, έναντι 22, μειώνοντας ως γεγονός τα κόστη της τράπεζας.

Με θητεία στην Τράπεζα Κύπρου

Τη θέση του CEO στην Bank of Sydney έλαβε ο κ. Μιχαηλάς μετά την αποχώρησή του από την Τράπεζα Κύπρου το 2016 και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (REMU). Τότε τον είχε διαδεχθεί στη Μονάδα η κ. Άννα Σοφρωνίου που είναι και έως σήμερα η επικεφαλής.

Σημειώνεται πως, ο κ. Μιχαηλάς είχε εργαστεί στην Bank of Sydney στην ίδια θέση και το 2001 μέχρι και το 2006.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ