ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:59
 

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης «τρέχει» για το ΕΣΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η περίοδος κατάθεσης προσφορών για συνεργασία της τράπεζας με συμβούλους σε όλες τις επαρχίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η περίοδος κατάθεσης προσφορών για συνεργασία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) με συμβούλους σε όλες τις επαρχίες, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πελάτες του Οργανισμού για συμπλήρωση των αιτήσεων για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ και για άλλα ανάλογα Σχέδια που τυχόν εξαγγελθούν το επόμενο διάστημα.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ Ανδρέας Γεωργίου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ΟΧΣ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με συνολικά 16 συμβούλους, εκ των οποίων οι έξι θα είναι για την Λευκωσία, οι πέντε για τις πόλεις Λεμεσό και Πάφο και οι υπόλοιποι πέντε για τις πόλεις Λάρνακα και Αμμόχωστο. Σημείωσε ότι οι σύμβουλοι μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, ελεγκτές, λογιστές, νομικοί και σύμβουλοι αφερεγγυότητας

Ο κ. Γεωργίου εκτιμά ότι γύρω στα 1.000 δάνεια, συνολικής αξίας €100 εκατομμύρια, θα ενταχθούν στο Εστία.

Πρόσθεσε ότι οι σύμβουλοι που θα επιλεγούν θα ετοιμάζουν για λογαριασμό των πελατών του ΟΧΣ επαρκώς συμπληρωμένες αιτήσεις, θα επισυνάπτουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και παράλληλα θα ολοκληρώνουν τις μη επαρκώς συμπληρωμένες αιτήσεις.

Ωστόσο, ο ΓΔ του ΟΧΣ είπε πως θα επαφίεται στον κάθε δανειολήπτη του ΟΧΣ να επιλέξει κατά πόσον θέλει να βοηθηθεί στην συμπλήρωση της αίτησης του ή κατά πόσον θα την συμπληρώσει μόνος του.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι η αμοιβή του συμβούλου για την βοήθεια που θα προσφέρει στην συμπλήρωση της αίτησης θα ανέρχεται στα €300 συν ΦΠΑ και θα την επωμίζεται αρχικά ο Οργανισμός, ενώ στην συνέχεια θα καλύπτεται από ανάλογη χρέωση στο δάνειο του πελάτη του ΟΧΣ ο οποίος υποβάλει την αίτηση. Βασικά, όπως εξήγησε, το κόστος των €300 συν ΦΠΑ θα συνυπολογίζεται στην διαγραφή, όπως είπε, η οποία θα γίνει σε μέρος του δανείου του πελάτη.

Τέλος, ο ΓΔ του ΟΧΣ συνέστησε στους δανειολήπτες του Οργανισμού να υποβάλλουν πλήρως συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους για να προωθηθεί συντομότερα η αίτηση τους προς τον αρμόδιο κρατικό φορέα, που είναι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X