ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο TechIsland παρουσιάζει το CY Guide Chatbot σε συνεργασία με την LoqosAI

Δελτίο Τύπου

Ο TechIsland, ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός σύνδεσμος εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της πρώτης έκδοσης του ''CY GUIDE Chatbot'' με τη συνεργασία της LoqosAI. Με στόχο την ομαλή προσαρμογή των επαγγελματιών που έρχονται να ζήσουν στην Κύπρο, το chatbot προσφέρει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη φορολογία, τη μετανάστευση, τραπεζικά θέματα και γενικά τη ζωή στο νησί. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του TechIsland Summit 2023, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Reflect Festival στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κύπρος κατάφερε να προσελκύσει ένα μεγάλο κύμα επαγγελματιών που επέλεξαν να εγκατασταθούν στο νησί. Αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός, ο Γενικός Διευθυντής του TechIsland σχολίασε: ''Εντοπίσαμε την άμεση ανάγκη δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης πηγής πληροφοριών για αυτούς τους ανθρώπους, για να μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στην Κύπρο. Το να μετακομίζει κανείς σε μια νέα χώρα μπορεί να είναι αρκετά πολύπλοκο οπότε είναι καλό να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε σημαντική πληροφόρηση για να κάνει τη διαδικασία πιο απλή. Το CY GUIDE Chatbot έχει σκοπό να βοηθήσει αυτούς που έρχονται να ζήσουν στη χώρα μας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι και μέρος της κοινωνίας μας. Ως TechIsland, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν κομμάτι της αποστολής μας να καθιερώσουμε την Κύπρο ως ιδανικό προορισμό για επενδυτές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες στον τομέα της τεχνολογίας.''

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με πάνω από 270 μέλη, ο TechIsland αποσκοπεί στην βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας του τομέα της τεχνολογίας στην Κύπρο. Δέσμευση του οργανισμού είναι να φέρει κοντά όλους τους ενδιαφερόμενους, να δημιουργήσει ευκαιρίες δικτύωσης και να προωθήσει βελτιώσεις στο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Η LoqosAI, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το CY GUIDE Chatbot για λογαριασμό του TechIsland, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων επιχειρηματικού αυτοματισμού. Αναπτύσσουν chatbot, φωνητικά ρομπότ και βοηθούς φωνής με έμφαση στην εμπειρία χρήστη συνομιλίας. Κατανοώντας το επιχειρηματικό πλαίσιο και τις ανάγκες των χρηστών, η LoqosAI χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει προηγμένους αλγόριθμους επικοινωνίας για τα bot τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Loqos AI, Nikita Borisenko, ανέφερε, "Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και το άγχος αυτών που μετακομίζουν σε μία νέα χώρα. Μάλιστα, αρκετά από τα μέλη της ομάδας μας είχαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ερχόμενοι στην Κύπρο. Αξιοποιώντας την έρευνα και την εμπειρία μας, αλλά και πληροφόρηση από τον Techisland, ενσωματώσαμε στο chatbot ουσιαστικές πληροφορίες για βασικά θέματα όπως η κυπριακή νομοθεσία, η ενοικίαση αυτοκινήτου, η υγειονομική περίθαλψη και άλλα. Το chatbot έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσει απλοποιήσει τις διαδικασίες με ξεκάθαρες και σαφείς πληροφορίες. Οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν τις ερωτήσεις τους και να λάβουν άμεσα ολοκληρωμένη καθοδήγηση.”

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TechIsland https://thetechisland.org/  ή τις σελίδες του οργανισμού στα Linkedin, Facebook, Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση