ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Ξανά στην προεδρία ο Α. Αντωνίου - Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Μετά από εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και στις οποίες συμμετείχαν τα 113 από τα 129 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την επανεκλογή του εν ενεργεία Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Αντώνη Αντωνίου για νέα διετή θητεία ανακοίνωσε την Τρίτη η ΟΕΒ, μετά από εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στις οποίες συμμετείχαν τα 113 από τα 129 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συμπληρώνεται πως κατά τις ίδιες διαδικασίες εξελέγησαν τα ακόλουθα πρόσωπα στις 15 υπό ανανέωση έδρες της Εκτελεστικής Επιτροπής (με αλφαβητική σειρά): Αλετράρης Δημήτρης, Άννινος Αλέξης, Βάκης Δημήτρης, Γαβριήλ Στέλιος, Γεωργίου Γιώργος, Ζοπράς Δημήτρης, Θεοδότου Γιώργος, Ιωάννου Λύσανδρος, Καζάκος Θωμάς, Λοΐζου Λούης, Μυλωνάς Ανδρέας, Παναγιώτου Θεοδοσίου Δέσποινα, Παντελίδης Γιώργος, Φωτιάδης Παύλος και Χατζηγιάννης Γιάγκος.

Προστίθεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο Αντώνη Αντωνίου, τα 15 πιο πάνω Μέλη καθώς και τα Ex officio Μέλη που είναι ο Τέως Πρόεδρος Γιώργος Πέτρου και ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Αντωνίου.

Το προφίλ του προέδρου

Σε ό,τι αφορά τον κ. Αντωνίου, η ΟΕΒ αναφέρει ότι γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο BSc (Hons) καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Προσθέτει πως εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο, ενώ το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen.

Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ. Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο 2019 ανέλαβε επιπρόσθετα τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας.

Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (OEB). Διατελεί ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της OEB από τον Ιούλιο του 2011 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον Δεκέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ