ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

ΟΕΒ: Επιστολή σε ΥΠΟΙΚ και Βύρα για Thomas Cook

Επιβεβλημένη η στήριξη της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Newsroom K

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη και στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, κ. Αντρέα Βύρα, τις επισυναπτόμενες επιστολές, με τις οποίες υποβάλλει συγκεκριμένες εισηγήσεις για ανακούφιση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πτώχευση της Thomas Cook.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ υπογραμμίζει τους κινδύνους που δημιουργούνται σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις επιχειρηματικών οντοτήτων που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις εν λόγω αρνητικές εξελίξεις και υποδεικνύει την ανάγκη για ταχεία λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων και υλοποίηση των κατάλληλων ρυθμίσεων προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Απευθύνει έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής και της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, που έχουν πληγεί, να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα

Τέλος, η ΟΕΒ απευθύνει έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής και της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, που έχουν πληγεί, να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αποφεύγοντας βεβιασμένες ενέργειες που μπορεί να επηρεάζουν μέρος του προσωπικού που απασχολούν και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με τους Συνδέσμους τους, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ και με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ.

Το πλήγμα είναι βαρύ για το σύνολο της οικονομίας, αλλά οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και ιδιαίτερα αυτές της τουριστικής μας βιομηχανίας, έχουν αποδείξει ότι συνεργαζόμενες μπορούν να διαχειριστούν με επάρκεια οποιοδήποτε πλήγμα.

Αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Χάρη Γεωργιάδη
Υπουργείο Οικονομικών
1439 Λευκωσία
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Λήψη άμεσων μέτρων από την πτώχευση της Thomas Cook

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η πτώχευση του παγκόσμιου κολοσσού οργανωμένων ταξιδίων Thomas Cook, έφερε αναστάτωση και στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, με κύριους δέκτες των αρνητικών επιπτώσεων την ίδια την ξενοδοχειακή βιομηχανία και άλλες συναφείς υπηρεσίες τουρισμού και όχι μόνο.

Το μέγεθος του οικονομικού κόστους που καλούνται να επωμιστούν, ειδικότερα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που το πελατολόγιο τους προερχόταν κατά πλειοψηφία από τον συγκεκριμένο διοργανωτή ταξιδίων, είναι τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα του τόπου το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται κοντά στο 1% του ΑΕΠ.

Ως εκ τούτου, η ΟΕΒ εισηγείται τη λήψη ενός πακέτου μέτρων τα οποία να μετριάσουν τις πιο πάνω απώλειες όπου αποδεδειγμένα προέρχονται από πελάτες της Thomas Cook, ως ακολούθως:

1. Μη καταβολή του ΦΠΑ για τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και δεν θα πληρωθούν.
2. Μη καταβολή δημοτικών τελών, διανυκτέρευσης και τυχόν άλλων για διαμονές που δεν θα πληρωθούν.
3. Παράταση της αποπληρωμής για οφειλές προς το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (τέλη, άμεσους και έμμεσους φόρους) κατά τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X