ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι αστερίσκοι στις κρατήσεις για επιδοτημένες διακοπές

Εκτός επιδότησης το τριήμερο του Κατακλυσμού για το 50% των ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα και το 25% στην Πάφο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ενισχυμένες αναμένεται να είναι οι κρατήσεις Ιουνίου και συγκεκριμένα για το Τριήμερο του Κατακλυσμού, μέσα και από το σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού, των επιδοτημένων διακοπών δηλαδή, το οποίο είναι σε ισχύ από τον Μάη μέχρι την 31 Ιουλίου.

Βάσει σχεδίου τουριστικά καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), προσφέρουν για όλη την περίοδο διαμονή με την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ. Δίνεται επίσης επιχορήγηση ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά ημέρα.

Εκτός προσφοράς

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όσοι θέλουν να το αξιοποιήσουν από τις 10-13 του Ιούνη είναι κατά πόσο η προσφορά διαφοροποιείται. Ανατρέχοντας στους καταλόγους οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, διαπιστώνεται ότι υπάρχει αριθμός ξενοδοχείων τα οποία είτε διαφοροποιούν προς τα πάνω τις τιμές τους για το τριήμερο του κατακλυσμού, είτε δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο τριήμερο δεν προσφέρουν στους τουρίστες τις μειωμένες τιμές του σχεδίου. Μάλιστα γύρω στο 50% των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο σχέδιο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και το 25% στην επαρχία Πάφου αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο τριήμερο θα προσφέρει διανυκτέρευση σε ανταγωνιστικές τιμές αγοράς.

Το κοινό Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα καταλύματα που συμμετέχουν στο σχέδιο συνήθως έχουν προκαθορισμένο τύπο των δωματίων τα οποία διαθέτουν στις κρατήσεις που γίνονται μέσω του προγράμματος. Δηλαδή ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά τα δωμάτια που παραχωρούνται είναι συνήθως τα standard δίκλινα δωμάτια.

Σημειώνεται επίσης ότι ενώ για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 9η Ιουνίου η ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 2 βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου θα είναι τα 3 βράδια. Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση καθορίζεται στα 7 βράδια.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση