ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πλεονασμοί της ΚΕΔΙΠΕΣ φέρνουν θύελλες

Ανοίγει νέο κεφάλαιο προσέγγισης σε μειώσεις προσωπικού που αφορά οργανισμούς που σχετίζονται με την Κ.Δ.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οι συζητήσεις για πλεονασμούς σε προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ φέρνουν θύελλες, πόσω μάλλον και να εφαρμοστούν. Η ΚΕΔΙΠΕΣ, που σημειωτέον έχει τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αποφασίσει να πράξει ώστε να μειώσει το προσωπικό της περίπου 80 άτομα ακόμα και να προσεγγίσει το δυναμικό της τα 260, θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου». Εάν και εφόσον εφαρμοστούν πλεονασμοί, τότε θα μπορεί να ανοίξει σε κατοπινό στάδιο και για ημικρατικούς οργανισμούς, ως αντιστάθμισμα σε ένα ανάλογο Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου. Κοινή θέση της ΕΤΥΚ είναι πως δεν μπορεί η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία στην ουσία αποτελεί τον ιδιοκτήτη της ΚΕΔΙΠΕΣ, να απειλεί για πλεονασμούς, να απειλεί να στείλει στην ανεργία εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί, όταν κατέρρευσε ο Συνεργατισμός έμειναν στον Οργανισμό και δούλεψαν για να σταθεί στα πόδια του».

Έχει διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία σε σχετική συνέλευση της ΕΤΥΚ κατά την οποία ομόφωνα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, να προχωρήσει στον περαιτέρω χειρισμό του προβλήματος και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης και της απεργίας. Σημειώνεται ότι το 80% του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ ανήκει στις τάξεις της ΕΤΥΚ ενώ οι άλλες δύο συντεχνίες έχουν μόνο από 10%.

Το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) της ΚΕΔΙΠΕΣ και το Σχέδιο το οποίο περιελάμβανε τις τρεις επιλογές που τέθηκαν ενώπιον του προσωπικού της πρώην ΣΚΤ που μεταφέρθηκε στην Altamira Asset Management (AAM), τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε τέλος Οκτωβρίου 2021. Το ΣΕΑ, επέλεξαν 58 άτομα εκ των οποίων 38 από το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ ενώ τα υπόλοιπα 20 προέρχονται από το επηρεαζόμενο προσωπικό της AAM. Αναφορικά με το Σχέδιο με τις τρεις επιλογές που προσφέρθηκε στο προσωπικό της AAM, από τα 149 επηρεαζόμενα μέλη του προσωπικού, 119 επέλεξαν να παραμείνουν στην AAM αποποιούμενα ταυτόχρονα του δικαιώματός τους για επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ, ενώ 10 άτομα αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X