ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τέσσερις άξονες κοινωνικής ευθύνης της Cyta

Με επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο τα προγράμματα ΕΚΕ του οργανισμού

Προωθητική Ενέργεια

Αναπόσπαστο στοιχείο θεωρείται η εταιρική κοινωνική ευθύνη για την λειτουργία ενός οργανισμού και όσες εταιρείες δεν έχουν αντιληφθεί την σημασία της, τότε αυτό που διακυβεύουν είναι την ίδια τους την επιβίωση, όπως υπογραμμίζουν ειδικοί στον κόσμο των επιχειρήσεων. Είναι λοιπόν η κοινωνική ευθύνη, ο συνδετικός κρίκος των επιχειρήσεων με την κοινωνία, η απόδειξη ότι η εταιρεία δεν είναι απλά ένας κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά μέρος του συνόλου, και ως τέτοιο αφουγκράζεται τον παλμό, τις ανάγκες και τα προβλήματα που είτε βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, είτε χρειάζεται κανείς να τα ψάξει. Ως μέρος αυτού του συνόλου λοιπόν, οι επιχειρηματικές οντότητες καλούνται να δώσουν λύσεις και τρόπους προστασίας, είτε της εκπαίδευσης, της τέχνης, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, είτε κοινωνικών συνόλων. Αυτές οι λύσεις δίνονται μέσα από τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα που μπορεί να λειτουργήσει και ως παράδειγμα προς μίμηση, είναι η Cyta.

Για την Cyta, η εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί ουσιαστική έκφραση της ευθύνης σε κάθε επιχειρηματική της δραστηριότητα και είναι στοιχείο που επηρεάζει τις σχέσεις της και τις ενέργειές της. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθεί να προσεγγίσει ολιστικά το θέμα εστιάζοντας κυρίως σε δύο πυλώνες: Τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Μειωμένα τέλη

Η προσβασιμότητα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών από άτομα με αναπηρίες ή δυσκολίες στην όραση, την ακοή ή την κίνηση, αποτελεί για τη Cyta, σημαντικό θέμα εταιρικής υπευθυνότητας. Ο Oργανισμός αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και προσφέρει στα άτομα αυτά ίσες ευκαιρίες επικοινωνίας. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία, προσφέρει μειωμένα τέλη σε περίπου 36 χιλιάδες συμπολίτες μας, των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο που καθορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ως το όριο φτώχειας, καθώς και σε ομάδες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας

Η προώθηση της διαχείρισης της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας είναι τομέας ο οποίος εντάσσεται στα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Cyta. Μάλιστα ο Oργανισμός, ήταν ο πρώτος στην Κύπρο που προχώρησε στην υπογραφή του Εθνικού Καταστατικού Χάρτη της Διαφορετικότητας στον Χώρο Εργασίας (Diversity Charter). Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της διαχείρισης της διαφορετικότητας και της ένταξης, καθώς και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο. Με την υπογραφή αυτού του χάρτη, η Cyta καθίσταται πρωτοπόρος, όχι μόνο στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σηματοδοτώντας με έμφαση τη βαρύτητα που της προσδίδει.

«Ένα δέντρο για κάθε δέκα νέες συνδέσεις Cytavision»

Έχοντας πετύχει για 3η συνεχή χρονιά ως Oργανισμός με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές και έχοντας εξασφαλίσει το πιστοποιητικό Zero Waste to Landfill, η Cyta συνεχίζει την πολιτική για την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για το έτος 2018, η Cyta, κατάφερε να ανακυκλώσει ποσοστό 97,3% των αποβλήτων της. Στόχος πλέον είναι η περαιτέρω μείωση του ποσοστού αποβλήτων που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, στοχεύοντας στο 0% απόβλητα στις χωματερές.
Επίσης, η Cyta, είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία που έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση όλων των καταστημάτων της με το πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ποιότητας Green Offices, για την ποιότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης και λειτουργίας τους, ενώ μέχρι το τέλος του 2019, θα έχει πιστοποιήσει στο εν λόγω πρότυπο και όλα τα στελεχωμένα της κτήρια.

Την ίδια ώρα, η Cyta έχει εντάξει μέσα στις προτεραιότητές της, προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της. Σε αυτό το πλαίσιο η Cyta φυτεύει ένα δέντρο για κάθε δέκα νέες συνδέσεις Cytavision. Επίσης, προωθεί διαρκώς, ενέργειες για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και καυσίμων. Ακόμη, η Cyta είναι ο Πρώτος Στρατηγικός Συνεργάτης του Φιλοδασικού Συνδέσμου Κύπρου, για την προστασία της βιοποικιλότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει σε ενέργειες για την προστασία των νυχτερίδων, αφού είναι ένα από τα θηλαστικά που επηρεάζονται από τις δραστηριότητες του Οργανισμού. 

Ασφαλές διαδίκτυο

Το 2004 η εταιρεία υπέγραψε τον «Χάρτη Αειφορίας» (Sustainability Charter) του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών ΕΤΝΟ, με τη δέσμευση να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία να προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας την σημασία του διαδικτύου στην καθημερινότητα των μαθητών, προσφέρει λύσεις για ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, όπως τα λογισμικά Safe Internet - for home και Safe Internet - for schools της Cytanet, καθώς και η εφαρμογή safeMobile για κινητά και tablets. Διοργανώνει επίσης σεμινάρια και διαλέξεις σε σχολεία με στόχο την εκπαίδευση παιδιών, γονέων και κοινού, για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X