ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:30
 

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η ενσωμάτωση εργασιών της ΣΚΤ στην Ελληνική

Θα λειτουργεί ως ένα ενιαίος τραπεζικός οργανισμός έπειτα από την μεταφορά 400 χιλ. πελατών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ), με τη μεταφορά των πελατών της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα και κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση της Ελληνικής Τράπεζας στη νέα εποχή, με τη λειτουργία ως ενός ενιαίου τραπεζικού οργανισμού έπειτα από την απορρόφηση μέρους των τραπεζικών εργασιών της πρώην ΣΚΤ και τη μεταφορά συνολικά 400.000 πελατών. Η ενσωμάτωση επιτυγχάνεται ένα χρόνο μετά την επίσημη ανάληψη των εργασιών της ΣΚΤ.

Η Ελληνική απέκτησε ένα ισολογισμό €10,3 δισεκατομμυρίων, ενώ κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στην Κύπρο με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων

Το σημαντικότερο είναι ότι με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης, τερματίζεται το φαινόμενο των διπλών γραμμών εξυπηρέτησης (branch-in-branch) που υπήρξε αμέσως μετά την ανάληψη των εργασιών της πρώην ΣΚΤ από την Ελληνική. «Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των συστημάτων και δεδομένων, θα είμαστε μία τράπεζα για να εξυπηρετούμε όλους τους πελάτες μας ομοιόμορφα με ίδια συστήματα και διαδικασίες από όλα τα σημεία εξυπηρέτησης (καταστήματα, κέντρα επιχειρήσεων, ηλεκτρονικά κανάλια, ΑΤΜ, κ.λπ.) Πρόκειται ίσως για την πιο συναρπαστική περίοδο στην ιστορία της τράπεζας, και το προσωπικό δείχνει απαράμιλλη αποφασιστικότητα να φέρει σε επιτυχή κατάληξη το έργο της ενσωμάτωσης», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Φοίβος Λεοντίου, Ανώτατος Διευθυντής Ενσωμάτωσης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης αρχίζει την Παρασκευή (13/09), αφού στις 11:30 το πρωί κλείνουν τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας όπως και όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, το iBanking, και COOP Mobile ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο τερματίζεται η λειτουργία του συστήματος του Συνεργατισμού και θα γίνει η τελική μεταφορά των νέων πελατών στο σύστημα της Ελληνικής.

Στις 11:30 τερματίζεται και η λειτουργία του iBanking και του COOP Mobile App. Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Web Banking ή το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 και έπειτα, εφόσον ακολουθήσουν τη διαδικασία αυτόματης μεταφοράς στο Web Βanking της Τράπεζας. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας (https://www.hellenicbank.com/webinfo) πληροφορίες και video για τη μεταφορά από το iBanking στο Web Banking.

Η τράπεζα πάντως έχει ήδη διασφαλίσει πως η μετάβαση στην «νέα Ελληνική» θα γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο, χωρίς να επηρεάσει τους πελάτες στην καθημερινότητά τους. Για τον σκοπό αυτό, όπως μας αναφέρθηκε οι δοκιμές του συστήματος έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ όλες οι πάγιες εντολές για πληρωμές αλλά και τα εμβάσματα θα εκτελούνται κανονικά.

Η πρόσβαση στο δίκτυο ΑΤΜ της τράπεζας θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και οι κάρτες της Ελληνικής και της ΣΚΤ θα λειτουργούν κανονικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει ενημέρωση μέσω SMS για συναλλαγές με κάρτες της πρώην ΣΚΤ. Επίσης η τράπεζα ενημερώνει πως αν και τα IBAN και ΒΙC των λογαριασμών των πελατών της πρώην ΣΚΤ θα αλλάξουν, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τις συναλλαγές τους, αφού παράλληλα θα ισχύουν και τα προηγούμενα IBAN και BIC των λογαριασμών τους. Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη Μηνιαία Κατάσταση Λογαριασμού (statement) που θα τους αποσταλεί από τις 16/09/2019 και έπειτα.

Βάσει της συμφωνίας, η Ελληνική απέκτησε ένα ισολογισμό €10,3 δισεκατομμυρίων, ενώ κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στην Κύπρο με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X