ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

One stop shop για τουριστικές επενδύσεις

Eξειδικευμένη Μονάδα, υπό την ονομασία «Tourinvest Cyprus» από τον Invest Cyprus

Newsroom K

Σε συνέργειες με το Υφυπουργείο Τουρισμού προχωρεί ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), με ζητούμενο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα, ο Οργανισμός με το πλάνο δράσης που έχει καταρτίσει, υποστηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Τουρισμού για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στη δημιουργία εξειδικευμένης Μονάδας, όπως προβλέπεται στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030, υπό την ονομασία «Tourinvest Cyprus». Η μονάδα λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επικοινωνίας (First Point of Contact) για ξένους επενδυτές, προσφέροντας υπηρεσίες τύπου One-Stop Shop, με την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης, φιλοξενίας και διοργάνωσης επισκέψεων (Site Visits) για δυνητικούς επενδυτές, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και μετα-επένδυσης στους υφιστάμενους επενδυτές.

Στο πλαίσιο της προώθησης της Κύπρου, αντιπροσωπεία του Invest Cyprus, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Μιχάλη Π. Μιχαήλ, συμμετέχει σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού στο επενδυτικό φόρουμ «The Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum» (MR&H 2019), που πραγματο-ποιείται στην Αθήνα μεταξύ 29-31 Οκτωβρίου 2019. Ομιλητής στο φόρουμ είναι επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ενώ την κυπριακή αποστολή συμπληρώνει ομάδα λειτουργών του υφυπουργείου.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο σε επενδύσεις ανάπτυξης και λειτουργίας και αποτελεί κομβικό χώρο δικτύωσης με δυνητικούς επενδυτές και εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος του Invest Cyprus συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με αντικείμενο τις ευκαιρίες που προσφέρουν νησιά της Μεσογείου όπως η Κύπρος, η Σικελία, η Μάλτα και η Κρήτη. Ο κ. Μιχαήλ παρουσίασε το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκρι-τικά πλεονεκτήματα, αλλά και τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στα μεγάλα έργα που προωθούνται για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της Κύπρου, όσο και στη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην προώθηση και υλοποίηση έργων ικανών να υποστηρίξουν τις διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως μαρίνες, γκόλφ, καθώς και το πολυθεματικό καζίνο θέρετρο City of Dreams Mediterranean που θα αποτελέσει το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη και τις γύρω περιοχές.

Ο Invest Cyprus έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο δράσης για τον τομέα του τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες προω-θητικές ενέργειες, όπως η συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις στο εξωτερικό, η διενέργεια roadshows, καθώς και η πραγματοποίηση στοχευμένων συναντήσεων με αλυσίδες ξενοδοχείων, θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά ταμεία.

Στο πλαίσιο του ρόλου του ως εκτελεστικού οργάνου του κράτους, αρμόδιου για την προώθηση επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ο Invest Cyprus έχει αναλάβει την ευθύνη παροχής στήριξης προς το Υφυπουργείο Τουρισμού και ανάληψης στοχευμένων δράσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού. Η κοινή προσπάθεια επικεντρώνεται στην υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν μέσα από την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030 για μείωση της εποχικότητας, για την αναβάθμιση του τομέα και τη μεγιστοποίηση της συμβολής του στην κυπριακή οικονομία.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ μεταξύ άλλων στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, μέσω και της συνεχούς αναβάθμισης του νομικού πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων. «Η επιτυχία των προσπαθειών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για τους επενδυτές, προσφέροντάς τους επενδυτικές ευκαιρίες υψηλής αξίας, που με τη σειρά τους θα παρέχουν πολυδιάστατη προστιθέμενη αξία στην κυπριακή οικονομία και θα συμβάλουν τα μέγιστα στις προσπάθειές μας για επίτευξη συνθηκών μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Invest Cyprus θεωρεί ότι η ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Επενδυτικού Νόμου, θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης μεγάλων τουριστικών αναπτύξεων, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και αυξάνοντας την ελκυστικότητα της χώρας μας ως προορισμού επενδύσεων στον τομέα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X