ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΣΙΚΑ: Καταστροφικά τα νέα μέτρα για τους επιχειρηματίες εστίασης

«Δεν θα πρέπει να γίνουν αστυνομικοί οι επιχειρηματίες και οι σερβιτόροι»

ΚΥΠΕ

Καταστροφικά χαρακτήρισε τα νέα μέτρα για τους επιχειρηματίες εστίασης ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου (ΟΣΙΚΑ) σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως συμφωνεί με την θέση ότι υπάρχει έξαρση στην επιδημιολογική εικόνα, αλλά δεν θα πρέπει, όπως είπε, να πληρώσουν το τίμημα οι χώροι εστίασης, ούτε να γίνουν αστυνομικοί οι επιχειρηματίες και οι σερβιτόροι του κάθε εστιατορίου.

Δυστυχώς, συνέχισε, με τα νέα μέτρα ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών. Τονίζεται όμως ότι και η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.

Επεσήμανε επίσης πως το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού γνωρίζουν επακριβώς ποιες είναι οι πηγές και πώς προέρχονται τα κρούσματα, εκτιμώντας πως αν θέλουν εδώ και 16 μήνες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα συνέχισε εστιάζεται στους μη εμβολιασθέντες και όχι στους ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης.

Είπε ακόμη, πως είναι σε συγκεκριμένους χώρους που συχνάζει και διακινείται η νεολαία που έχει εξάρτηση στον κορωνοϊό. Δυστυχώς όλα αιωρούνται και τα κρούσματα αυξάνονται. Οι χώροι στους οποίους θα ισχύσουν τα πιο πάνω μέτρα συνέχισε, είναι τα υποστατικά εστίασης, οι χώροι εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, τα νυχτερινά κέντρα, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικοχορευτικοί χώροι, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, τα θέατρα, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες θεαμάτων, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα γήπεδα, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ακόμη και οι εμβολιασμένοι κάνουν δεύτερες σκέψεις για να κυκλοφορήσουν και φοβούνται να διακινηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση