ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΣΙΚΑ: Με αυστηρά πρωτόκολλα και λίστα ελέγχου η επαναλειτουργία της εστίασης

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», ανέφερε ο Φύτος Θρασυβούλου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Φύτος Θρασυβούλου, εκτίμησε πως εφόσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων.

Ο κ. Θρασυβούλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η ΟΣΙΚΑ μελέτησε τα πρωτόκολλα μαζί με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών, στον οποίον έθεσαν τις απόψεις τους και ανέφερε ότι δεν υπήρξαν πολλές διαφορές.

Εμείς, συνέχισε, θεωρούμε δεδομένο ότι στις 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει ο χώρος εστίασης στο πρώτο στάδιο, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα.

Πρόσθεσε πως τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και συγκεκριμένα και υπάρχει λίστα ελέγχου που θα έχει ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής, αλλά και ο υπεύθυνος για την επιτήρηση της τήρησης των πρωτοκόλλων. Οι ποινές, συμπλήρωσε, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που, ανεξαρτήτως της αύξησης ή μείωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα εκεί και όπου λειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής, με τον τρόπο που έχουν τεθεί, δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως «το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», προσθέτοντας πως αντιλαμβάνονται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες από το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμείνουν κλειστοί και των οποίων τα έξοδα αυξάνονται.

Εμείς, είπε, ως Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, εργαζόμαστε πάνω στα μέτρα για το άνοιγμα των κέντρων αναψυχής που πρέπει το κράτος να τα δει με πολύ σοβαρότητα για να μπορούν να στηριχτούν οι επιχειρήσεις της εστίασης και να επαναλειτουργήσουν.

Ενδεικτικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως από Νοέμβριο τα περισσότερα κέντρα αναψυχής είναι εξ ολοκλήρου κλειστά, ενώ κάποια υπολειτουργούν με take away ή delivery.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση