ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΣΙΚΑ: Το 30% των κέντρων αναψυχής θα επαναλειτουργήσει μετά τo lockdown

Τι δηλώνει ο κ. Θρασυβούλου

ΚΥΠΕ

To 30% των κέντρων αναψυχής αναμένεται να επαναλειτουργήσει σε παγκύπρια κλίματα μετά και τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά του Covid- 19 από τις 10 Μαΐου, που ανακοίνωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου χαρακτήρισε σωστές τις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και ευχήθηκε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Στο παρόν στάδιο, τόνισε, έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν είναι οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής, που λειτουργούσαν κανονικά και προ του lockdown.

Πρόσθεσε πως από τις 14- 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν και άλλα κέντρα αναψυχής πέρα από αυτά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα υπό την μορφή take away και delivery, αφού για την επαναλειτουργία ενός κέντρου αναψυχής, χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.

Παραδέχτηκε πως θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στις τουριστικές περιοχές με την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, αναφέροντας πως αυτές θα χρειαστούν περισσότερη στήριξη από πλευράς του Κράτους.

Για μας, συνέχισε, ορόσημο της κανονικότητας θα είναι η 1η Ιουνίου 2021 οπότε θα επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης. Βάσει των χαλαρώσεων, είπε ο κ. Θρασυβούλου, μέχρι τις 31 Μαΐου και στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου θα επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κ.λπ.

Σε σχέση με τα ωράρια, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ εκτίμησε πως θα μπορούσαν να επεκταθούν αφού οι θαμώνες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε πως το Coronapass θα δημιουργήσει δυσκολία στους θαμώνες , ωστόσο παρατήρησε, τη στιγμή που αποτελεί ευθύνη των πελατών, ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να παρέμβει επί τούτου. Είναι θέματα υγειονομικά και του Υπουργείου Υγεία, είπε.

Επεσήμανε ακόμη πως παραμένει η αναστολή της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, δισκοθηκών, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων.

Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις για Coronapass είναι αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών, εμβολιασμός τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό ή το άτομο να έχει νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση