ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΣΙΚΑ: Χαιρετίζει την επανελειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Ζητά επέκταση ωραρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή χαιρετίζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νεόφυτο Θρασυβούλου, προσθέτοντας ωστόσο πως επιβάλλεται η επέκταση του ωραρίου και η στήριξη των κέντρων αναψυχής και μετά τον Μάρτιο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ήταν ενήμερη ότι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα συμπεριλαμβάνονταν στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυτής της περιόδου, προσθέτοντας πως ήδη η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης είχε συζητηθεί με όλους τους αρμόδιους στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόσθεσε ωστόσο πως επιθυμία της ΟΣΙΚΑ είναι να μην υπάρξει περαιτέρω κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε ακόμη πως θα πρέπει να εξεταστεί η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων αναψυχής, στο βαθμό που έχουν ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο. Εμείς, είπε χαρακτηριστικά ως Ομοσπονδία ζητούμε την επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 11:00μμ στο παρόν στάδιο .

Αυτή την στιγμή, είπε, η Ομοσπονδία προσηλώνεται στα αιτήματα της προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, και Τουρισμού ώστε να εξεταστεί πως μπορεί να δοθεί η δυνατότητα των επιχειρήσεων να επανεκκινήσουν με επιπρόσθετα μέτρα.

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό, με την Κύπρο να παραμένει με χρώμα κόκκινο στον εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) όπου αποτυπώνεται η κατάσταση της πανδημίας στις χώρες της ΕΕ. Πάρα πολλές επιχειρήσεις, σημείωσε, ασχολούνται με τον τουρισμό και πρέπει να είναι έτοιμη η Κύπρος να εισέλθει στο πράσινο στον εβδομαδιαίο χάρτη του ECDC, ώστε οι επισκέπτες του εξωτερικού να μπορούν να προχωρήσουν σε κρατήσεις.

Επεσήμανε ακόμη πως έχει μεγάλη σημασία η στήριξη των επιχειρήσεων να συνεχιστεί και μετά τον Μάρτιο, σημειώνοντας πως η ΟΣΙΚΑ έχει εισέλθει σε έναν "αγώνα δρόμου", κατά την έκφραση του, με το Υπουργείο Εργασίας, γιατί πάρα πολλές επιχειρήσεις, «θα εξακολουθούν να υποφέρουν» μέχρι να αρχίσει η τουριστική κίνηση.

Στόχος μας είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων και μετά την επαναλειτουργία τους, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

2021 KPMG CEO Outlook Pulse Survey

Σχεδόν οι μισοί από τους διευθύνοντες συμβούλους ανά το παγκόσμιο δεν αναμένουν επιστροφή στην «κανονικότητα» μέχρι το 2022 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ