ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Νικολάου: Τραγικό για τη χώρα η αναστολή των εκποιήσεων

Εμείς σαν τράπεζα είμαστε διατεθειμένοι και έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες που έχουν ανάγκη, εξήγησε

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τραγική απόφαση για την Κύπρο να προχωρήσει στην επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων, χαρακτήρισε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για την εννιαμηνία του 2022 που παρουσίασε ζημιές 9 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Νικολάου κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για επέκταση του μέτρου της αναστολής των εκποιήσεων είπε πως εκθέτουμε τη χώρα, δίχως να βοηθάμε ουσιαστικά τους δανειολήπτες.

«Εμείς σαν τράπεζα είμαστε διατεθειμένοι και έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες που έχουν ανάγκη, δηλαδή τους ευάλωτους. Αυτή τη στιγμή έχουμε συγχύσει μια νομοθεσία που δίνει για παράδειγμα την δυνατότητα σε εταιρείες με κύκλο εργασιών μέχρι 750 χιλιάδες ευρώ ετησίως και έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια», σημείωσε.

Ο κ. Νικολάου επιπρόσθετα κατάκρινε το γεγονός πως, μπαίνουν στη διαδικασία οι τράπεζες να εξηγούν στην επενδυτική κοινότητα τέτοιες αποφάσεις που όπως τόνισε, θίγουν την αξιοπιστία της χώρας. «Έχουμε παγοποιήσει τις εκποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες. Είναι νομοθεσίες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Εκθέτουμε τη χώρα μας, την αξιοπιστία μας και την εκθέτουμε χωρίς λόγο», συμπλήρωσε.

Η χώρα, είπε, πρέπει να έχει σταθερό νομικό πλαίσιο, ενώ τόνισε ότι οι εταιρείες αυτές που έχουν μη εξυπηρετούμενα δεν παρουσιάζουν κάν τα στοιχεία των ισολογισμών τους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση