ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:04
 

Παγκόσμιοι κολοσσοί ακυρώνουν παραγγελίες στην Τουρκία

Τεράστιες ζημιές στην τουρκική οικονομία. Οι τουρκικές εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με παγκόσμιες μάρκες όπως η H&M, η Marks & Spencer και η Primark.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τούρκοι κατασκευαστές ενδυμάτων αναφέρουν ότι οι εξαγωγές ενδέχεται να υποχωρήσουν το επόμενο διάστημα κατά 80 τοις εκατό καθώς οι πελάτες στο εξωτερικό ακυρώνουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τουρκικές εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με παγκόσμιες μάρκες όπως η H&M, η Marks & Spencer και η Primark για πληρωμές και παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Μουσταφά Γκιούλτεπε, επικεφαλής της Ένωσης Εξαγωγών Ενδυμάτων της Κωνσταντινούπολης. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ένδυσης πλέον έχουν τεθεί σε καθεστώς αναμονής εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Συρρίκνωση έως 80%

Σύμφωνα με τον κ. Γκιούλτεπε, στην Τουρκία οι εξαγωγές από τη βιομηχανία συρρικνώθηκαν κατά 27 τοις εκατό ετησίως το Μάρτιο, αλλά η πτώση θα μπορούσε να υπερβεί 70 τοις εκατό ή 80 τοις εκατό μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο. Οι τουρκικές εταιρείες ένδυσης ανέμεναν εξαγωγές 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το έτος, με περίπου 70 τοις εκατό αυτού του ποσού να προορίζεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

Οι Τούρκοι κατασκευαστές εργάζονται πλέον με περίπου 30 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους σε σύγκριση με το 85 τοις εκατό πριν από τρεις μήνες. Πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την παραγωγή, ενώ άλλες εργάζονται σε ελάχιστα επίπεδα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Τα απαισιόδοξα νέα για τις τουρκικές εταιρίες παραγωγής ενδυμάτων που συνεργάζονται με διεθνείς κολοσσούς μόδας έρχονται σε μια στιγμή που η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού, η αντιστοιχία του δολαρίου έναντι της λίρας έχει αγγίξει τις 6,75 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X