ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:50
 

Παραιτήθηκε ο Μαρίνος Γιαννόπουλος από την Ελληνική

Η Τράπεζα ανακοίνωσε πως ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλε την παραίτηση του

Newsroom K

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Μαρίνος Σ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν μέλος των επιτροπών διαχείρισης κινδύνων της Τράπεζας και ενσωμάτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιαννόπουλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, με ισχύ από την 30η Μαίου 2019.

Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014 και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στις 17 Ιουλίου 2014, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 όταν διορίστηκε Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ για περίοδο τεσσάρων μηνών.

Επανεκλέγηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Σεπτεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως χθές, Πέμπτη 30 Μαίου η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα γίνει έκτακτη αντί για ετήσια γενική συνέλευση στις 26 Ιουνίου όπου μέσα στα 9 συνολικά ψηφίσματα που θα τεθούν ενώπιον της συνέλευσης ξεχωρίζουν τα εξής: Όλοι οι Διοικητικοί Σύμβουλοι να προσφέρονται για επανεκλογή σε κάθε ετήσια γενική συνέλευση, ενώ να δίνεται και το δικαίωμα διορισμού προσωρινών συμβούλων στην τράπεζα έως ότου να εγκριθούν από τις εποπτικές αρχές.

Το βιογραφικό του κ. Γιαννόπουλου

Γεννήθηκε το 1953. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά (B.A.) στο American College of Greece (Deree College), Οικονομικά (M.A.) στο Πανεπιστήμιο του Sussex στο Ηνωμένο Βασίλειο και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Manchester (Manchester Business School) επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1978, εργαζόμενος για πέντε χρόνια στην Exxon στο Λονδίνο, Ρώμη και Αθήνα.

Από το 1982 εργάστηκε για δέκα χρόνια στην Chase Manhattan Bank, στο Treasury Department της Νέας Υόρκης και έπειτα στο Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη ως Country Capital Markets Executive και Treasurer.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής της Ιονικής Τράπεζας μέχρι το 1993. Ακολούθως εργάστηκε από το 1994 μέχρι το 2010 για την Alpha Bank. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής διεύθυνε πολλές από τις εργασίες της Τράπεζας όπως Treasury and Trading, Asset Management, Private Banking, Shipping, International Operations και Real Estate. Ήταν επίσης υπεύθυνος για το Bad Debts Division και τη δημιουργία του Arrears Management Function. Διετέλεσε επίσης Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου (μέχρι το Φεβρουάριο του 2014) και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (μέχρι το Μάρτιο του 2015) της CHIPITA S.A. Είναι Διευθύνων Συνέταιρος της X-PM Consulting απο το Μάιο του 2018 και μη-εκτελεστικός Διευθυντής της AUTOHELLAS S.A. από το Σεπτέμβριο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X