ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Αύξησε το ποσοστό που παραχωρεί στους ξενοδόχους ο Δήμος Παραλιμνίου, αντιδρούν οι λουόμενοι

Newsroom K

Παράπονα εκφράζονται τις τελευταίες μέρες από πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται τις παραλίες του Πρωταρά αλλά προτρέπονται από το προσωπικό των ξενοδοχείων να αποχωρήσουν από τον χώρο, με την δικαιολογία ότι κρεβατάκια και ομπρέλες διατίθενται μόνο στους ενοίκους των ξενοδοχείων. 

Παρόμοια περιστατικά έγιναν και στην περιοχή της Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με μαρτυρία λουομένων, στην περιοχή του ξενοδοχείου Nissi Beach, αρνήθηκαν να της παραχωρήσουν κρεβατάκι και ομπρέλα διότι δεν ήταν ένοικος του ξενοδοχείου, ενώ δεν επετράπη ούτε η τοποθέτηση πετσέτας στην άμμο. Σε δεύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει κρεβατάκι και ομπρέλα για την τιμή των δέκα ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί μετά από πρόσφατη απόφαση του Δήμου Παραλιμνίου να αυξήσει στο 10% το ποσοστό το οποίο θα παραχωρηθεί για διαχείριση στα ξενοδοχεία, τα οποία ορίζονται ως beach resort.

Πυρίλλης: Πέραν του 90% του συνόλου σε κρεβατάκια και ομπρέλες είναι διαθέσιμα για ενοικίαση στο κοινό

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρει ότι πέραν του 90% του συνόλου σε κρεβατάκια και ομπρέλες είναι διαθέσιμα για ενοικίαση στο κοινό. Επιπλέον σημειώνει ότι το 50% της παραλίας είναι ελεύθερο και μπορεί το κοινό να χρησιμοποιήσει αυτούς τους χώρους. Καλεί τέλος όσους διαμαρτύρονται να δίνουν σωστά στοιχεία και όσοι έχουν αποδείξεις για υπερβολικές χρεώσεις να τις καταθέτουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νομοθεσίας, τα σημεία στα οποία τοποθετούνται κρεβατάκια και ομπρέλες θα πρέπει να τοποθετούνται με τρόπο ώστε να υπάρχει χώρος για να χρησιμοποιείται ελεύθερα από λουόμενους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το σύνολο των κρεβατιών θάλασσας και αλεξηλίων σε κάθε περιοχή, όπως αυτή καθορίζεται στο σχέδιο, δεν θα πρέπει να καλύπτει περισσότερο από το 50% της χωρητικότητας της περιοχής αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ

Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.

Καστέλλος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X