ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παράταση μέχρι τέλος Μαρτίου για το μητρώο - Η πρόταση για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Στη Νομική Υπηρεσία η πρόταση για απόσυρση των προστίμων που έχουν επιβληθεί στις εταιρείες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα δοθεί παράταση για εγγραφή των εταιρειών στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής. Κατά την πολύωρη σημερινή συνεδρία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μετά την απόφαση του Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τον τρόπο υποβολής των στοιχείων των τελικών δικαιούχων. Όπως ανέφερε ο Υπουργός με πολιτική απόφαση, η προθεσμία για καταχώριση των στοιχείων όλων των εταιρειών παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου χωρίς εξαίρεση. Το δε ζήτημα των προστίμων θα επιλυθεί μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Η πρόταση του Υπουργού είναι να μην εξασκηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, τα οποία φτάνουν τα 100 ευρώ την ημέρα και ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται ότι, μέχρι την Παρασκευή, η Νομική Υπηρεσία θα γνωματεύσει κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα ώστε να μην εκτελεστούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εταιρείες για μη υποβολή στοιχείων στο μητρώο, από την 1η Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, η σκέψη του Υπουργού, την οποία επίσης ανέφερε στη Βουλή, ήταν να διορθωθεί το σημείο για αποδοχή του προστίμου από τις εταιρείες, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην καταχώρηση των στοιχείων τους.

Ο κ. Παπαναστασίου παραδέχθηκε ότι υπήρχαν αδυναμίες στην ενδιάμεση πλατφόρμα, που είχαν να κάνουν με τον έλεγχο των στοιχείων καθώς και τη δυνατότητα να μεταφέρονται τα στοιχεία της πλατφόρμας στην τελική πλατφόρμα μητρώου πραγματικών δικαιούχων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση