ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παράταση στην πρόταση ΧΑΚ για την αγορά ενέργειας

Την Πέμπτη αναμένεται η υποβολή της ολοκληρωμένης πρότασης από το Υπουργείο Ενέργειας μετά από αίτημα του Χρηματιστηρίου.

Newsroom K

Μέσω Ελλάδας η ελεύθερη αγορά ενέργειας στην Κύπρο, σύμφωνα με την πρόταση του ΧΑΚ. Όπως ενημέρωσε σχετικά την βουλή και τον διευθυντή του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς Κύπρου, η πρόταση προνοεί την «αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών και τεχνογνωσίας ώστε η λειτουργία και η διαχείριση της αγοράς να γίνει με μία οικονομικά συμφέρουσα πρόταση και να μπορεί να ξεκινήσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αυτό, διευκρινίζει το ΧΑΚ μπορεί να γίνει αξιοποιώντας την σχέση του ΧΑΚ με το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ελλάδας. Στην ουσία αυτό μεταφράζεται στην αξιοποίηση του υφιστάμενου λογισμικού το οποίο ήδη χρησιμοποιεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας στην Ελλάδα.

Στην πρόταση του για τη λειτουργία και διαχειρίση της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο, το ΧΑΚ θα δύναται να προσφέρει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία και τη διαχείριση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, εκτός από την αγορά εξισορρόπησης η οποία θα παραμείνει ως έχει υπο την διαχείριση του συστήματος μεταφοράς Κύπρου.

Αυτό προνοεί η πρόταση του ΧΑΚ η οποία είχε παρουσιαστεί ενώπιον της Βουλής περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από το ΧΑΚ και είχε δοθεί προθεσμία για υποβολή της πρότασης του προς το Υπουργείο Ενέργειας μέχρι σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Μαρίνος Χριστοδουλίδης αναφέρει στην «Κ» ότι λόγω του όγκου των πληροφοριών που πρέπει να συμπεριληφθούν στην πρόταση, ζήτησαν μέσω επιστολής παράταση μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα το ΧΑΚ θα κληθεί να απαντήσει σε έξι σημεία, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τις αλλαγές στη νομοθεσία,  τις αλλαγές στους κανόνες της αγοράς καθώς και ποιος θα είναι ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου στην ελεύθερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση