ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρελθόν ο Ρώσος μεγαλομέτοχος της TUI

Ο Mordashov είναι μέτοχος για περίπου 15 χρόνια και εντάχθηκε στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας το 2016

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παραιτήσεις και από τον τουριστικό κολοσσό TUI, σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων της ΕΕ. Πρόκειται για το δισεκατομμυρίουχο Alexei Mordashov, ο οποίος είχε στην κατοχή του το 34% της TUI.

Από πλευράς της η TUI επιβεβαίωσε το γεγονός ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν την εταιρεία, τους πελάτες και το προσωπικό της εταιρείας. Σημείωσε ότι ο στόχος των ευρωπαϊκών κυρώσεων είναι να εμποδίσουν τον Mordashov να διαθέσει τις μετοχές του ή να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κέρδη ή έσοδα από την επένδυση του στην TUI. «Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Mordashov παραιτείται από το εποπτικό συμβούλιο της TUI με άμεση ισχύ. Σήμερα δήλωσε επίσημα την παραίτηση της εντολής του στην εταιρεία», αναφέρεται από την TUI. Σε ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι οι επιχειρησιακές δραστηριότητες της TUI AG διοικούνται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε γερμανική ανώνυμη εταιρεία.

Ο Mordashov είναι μέτοχος της TUI για περίπου 15 χρόνια και εντάχθηκε στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας το 2016.

Η Tui σημείωσε στη δήλωσή της ότι τα δύο τρίτα (66%) των μετόχων του ομίλου «είναι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές και προέρχονται από τη Γερμανία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ» ενώ πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ αφορούν τον κ. Mordashov ως πρόσωπο, όχι την TUI AG, στην οποία είναι μέτοχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση