ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:23
 

Παρουσίαση των Λύσεων «Εξυπνες Πόλεις» των Logicom Solutions και Cisco Systems

Συνέδριο με τίτλο «Προκλήσεις για τα Νησιά στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας – CirClE 2019» και «6ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα & τις Έξυπνες Μεταφορές – SMile 2019».

Δελτίο Τύπου

Η Logicom Solutions, πιστοποιημένος Gold συνεργάτης της Cisco (Cisco Gold Certified Partner) και κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στη Μάλτα, παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία Smart Cities κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου «Προκλήσεις για τα Νησιά στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας – CirClE 2019» και «6ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα & τις Έξυπνες Μεταφορές – SMile 2019», όπου φιλοξενήθηκαν συζητήσεις για μια σειρά από θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα, η καινοτομία, η κλιματική αλλαγή και η ενέργεια, και οι έξυπνες πόλεις.

Η παρουσίαση της Logicom Solutions αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με την πρωτοβουλία Smart Cities, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για τη μελλοντική τεχνολογική ανάπτυξη και έξυπνη διασύνδεση των κοινοτήτων της Κύπρου.

Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν η Κύπρος και άλλες χώρες κατά τη μετάβασή τους σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, καθώς και τρόποι για προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στους τρόπους για μείωση της εξάρτησης από τα οχήματα και από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων μέσω της τεχνολογίας, στις προσπάθειες για τόνωση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και στον αειφόρο τουρισμό και στις έξυπνες πόλεις.

Η Logicom Solutions και η Cisco Systems παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία Smart Cities, όπου οι κοινοτικές υποδομές θα παρέχονται στον κάθε πολίτη ως υπηρεσία κοινής ωφέλειας, η διάθεση διοικητικών υπηρεσιών θα γίνεται κατά παραγγελία (on demand) και οι πολίτες θα απολαμβάνουν ψηφιακή αυτονομία. Παρουσίασαν επίσης και τα οφέλη που δημιουργούνται, όπως τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον οδοφωτισμό, το πάρκινγκ, το δίκτυο ύδρευσης, την κυκλοφορία στους δρόμους, την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα, το ασύρματο δίκτυο και άλλους τομείς της πόλης. Καινοτόμες δράσεις οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

«H ενίσχυση της προσπάθειας που υπάρχει τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στις κυπριακές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Logicom Solutions. Βάζουμε τις βάσεις για να αναδείξουμε τη συνεισφορά της τεχνολογίας στην ανάπτυξη της χώρας. Oι έξυπνες πόλεις αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να διασυνδέσουν, να προστατέψουν και τελικά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Ο ρόλος της τεχνολογίας είναι μεγάλος. Αυτές οι δυνατότητες της τεχνολογίας λειτουργούν μέσα στο φυσικό πλαίσιο μιας πόλης: κτίρια, χώροι, και δίκτυα που υποστηρίζουν μεταφορές και υπηρεσίες. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί μια έξυπνη πόλη χωρίς την τεχνολογια», δήλωσε ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους, Director of Sales and Business Development, Logicom Solutions.

Ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους, πρόσθεσε: «Η Logicom Solutions και η Cisco Systems συνεργάζονται στενά με σκοπό τη διευκόλυνση των Δήμων στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υιοθέτηση λύσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Πιστεύουμε οτι η πρωτοβουλία Smart Cities θα αποτελέσει πρότυπο για την μελλοντική τεχνολογική ανάπτυξη και έξυπνη διασύνδεση των κοινοτήτων της Κύπρου».

Ο κ. Νίκος Λαμπρογιώργος, Senior Account Manager of the Public Sector (Greece and Cyprus), Cisco Systems, δήλωσε: «Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας αλλάζει ταχύτατα την οικονομία και την κοινωνία επηρεάζοντας δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, επικοινωνούν, επιχειρούν και εργάζονται. Σε όλους τους τομείς, η ψηφιακή επανάσταση προσφέρει ευκαιρίες και τα αποτελέσματα ενσωματώνονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανάπτυξη, απασχόληση και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για τη Cisco οι έξυπνες πόλεις αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X