ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα χαρτογράφησης του Κυπριακού Οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός TechIsland & η παγκόσμια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ''Dealroom.co'', παρουσίασαν ζωντανά την Πλατφόρμα Οικοσυστήματος Τεχνολογίας Κύπρου – https://ecosystem.thetechisland.org, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης που έλαβε χώρα στο ASBIS Hi-Tech Cluster στη Λεμεσό στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου και του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας της Ελλάδας κ. Χρίστου Δήμα.

Ο ζωντανός αυτός χάρτης, ο οποίος αναπτύχθηκε από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Dealroom.co (η οποία ειδικεύεται σε παρόμοιες αναπτύξεις χαρτών οικοσυστημάτων), βασίζεται σε κατηγοριοποίηση και ανάλυση δεδομένων σχετικά με το Κυπριακό Οικοσύστημα Τεχνολογίας και Καινοτομίας. Πρόκειται για μια ζωντανή πλατφόρμα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο που περιλαμβάνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του Οικοσυστήματος Τεχνολογίας και Καινοτομίας Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων Τεχνολογικών Εταιρειών, Επενδυτικών Ταμείων, Startups, Πανεπιστημίων, Επιταχυντών γνώσης και αντανακλά το τρέχον οικοσύστημα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από μήνες προετοιμασίας, κατά την οποία η Ομάδα Εργασίας για Startups του TechIsland με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ολοκλήρωσε αυτή την πρωτοβουλία. Αυτή η πρωτοβουλία έγινε με σκοπό τη δημιουργία της πρώτης ολιστικής πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο που χαρτογραφεί και παρακολουθεί ολόκληρο το οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας της χώρας. Η παρουσία μιας τέτοιας πλατφόρμας θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη Τεχνολογικών εταιρειών και Startups στην Κύπρο, καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως χρήσιμο εργαλείο για την πιθανή σύνδεση των εταιρειών με τους επενδυτές και τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Σχετικά με την παρουσίαση της πλατφόρμας, ο κ. Μάριος Δημητριάδης, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για Startups δήλωσε: «Πριν από μερικά χρόνια η Κύπρος δεν βρισκόταν καν στον χάρτη για εταιρείες τεχνολογίας και startups. Σήμερα, είμαι πολύ περήφανος που βλέπω την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας πλατφόρμας που θα επιτρέψει στις καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου που αναπτύσσονται στην Κύπρο, να συνδεθούν με ένα διεθνές δίκτυο επενδυτών».

Στην ίδια γραμμή, ο κ. Yuriy Romanyukha, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας iClub και εκ των υποστηρικτών του έργου, δήλωσε: «Η Κύπρος, παρόλο που είναι μια πολύ μικρή χώρα, δημιουργεί έναν αυξανόμενο αριθμό παγκόσμιων εταιρειών με φιλόδοξους ιδρυτές και ταλαντούχες ομάδες. Ως επενδυτικό ταμείο που επενδύει σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που όλο και περισσότεροι επενδυτές και εταιρείες θα ανακαλύψουν την Κύπρο ως ένα παγκόσμιο τεχνολογικό κόμβο και ελπίζουμε ότι αυτή η πλατφόρμα θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία».

Προσθέτοντας στα παραπάνω, ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της CYTA και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland, εκ μέρους της CYTA Business που ήταν εκ των υποστηρικτών του έργου, δήλωσε: «Η πλατφόρμα Tech Ecosystem Map παρέχει ένα σπουδαίο σύνολο δεδομένων, που έχει δύναμη να ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και να επιταχύνει την καινοτομία στη χώρα. Επιπλέον, θα εμπνεύσει τους νέους επιχειρηματίες και θα επιτρέψει τη λήψη καλύτερων αποφάσεων». Ο κ. Serhei Kostevitch, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ASBIS, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του TechIsland, ο οποίος είναι επίσης εκ των υποστηρικτών του έργου, δήλωσε: «Η πλατφόρμα είναι μια πραγματική ευκαιρία για τη μέτρηση και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας στην Κύπρο, καθώς και η καλύτερη εκτίμηση της συμβολής του τομέα αυτού στην Κυπριακή οικονομία».

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος που χαιρέτισε την Εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας, δήλωσε: «Αυτό που βλέπουμε μέσα από αυτόν τον χάρτη οικοσυστήματος είναι η σύνδεση του οικοσυστήματος των καινοτόμων επιχειρήσεων μας με τον εξωτερικό κόσμο, καθώς και παράγοντες της χώρας μας όπως η κυβέρνηση, ο ιδιωτικός τομέας, η καινοτομία και οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τη χώρα μας. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα.''

Εκ μέρους της ομάδας του TechIsland, η Tanya Romanyukha, Επικεφαλής Έργων δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε αυτή την πλατφόρμα. Αυτή η πλατφόρμα παρακολούθησης πραγματικού χρόνου είναι η γέφυρα των τοπικών παραγόντων του οικοσυστήματος, για τη σύνδεση με ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και επενδυτών και παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες για την πρόοδο του κυπριακού οικοσυστήματος. Τώρα είναι η ώρα για τις τοπικές εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας και τους ιδρυτές τους να διεκδικήσουν το προφίλ τους και να συνδεθούν με το διεθνές δίκτυο επενδυτών που υπάρχει σε αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα».

Η πλατφόρμα του Οικοσυστήματος Τεχνολογίας της Κύπρου παρουσιάστηκε μετά από τη χορηγία των εταιρειών CYTA Business, ASBIS και iClub. Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική υποστήριξη της AdTech Holdings,και της Deloitte Cyprus που είναι πάντα κοντά σε τέτοιες δράσεις.

Ο TechIsland, ως ο μεγαλύτερος σύνδεσμος εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο, εργάζεται συνεχώς για την υλοποίηση συλλογικών δράσεων που αναλαμβάνονται και οι οποίες αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο. Ένας τομέας που ο TechIsland προσβλέπει να γίνει νέος βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TechIsland, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση: www.thetechisland.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση