ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΣΥΛΕ: Διαφωνεί με τα νέα μέτρα

Καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει το μέτρο για το SafePass που αφορά τα 20 άτομα σε χώρους του λιανικού εμπορίο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την έντονη αντίδρασή του για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/07) από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα εκφράζει ο ΠΑΣΥΛΕ.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ζητούν ανάκληση του μέτρου για το SafePass που αφορά τα 20 άτομα σε χώρους του λιανικού εμπορίου, κάνοντας λόγο για «επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων».

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου στον Philenews: «Εκφράζουμε δυσαρέσκεια, απογοήτευση, λύπη αλλά παράλληλα και την έκπληξη μας στα ατυχέστατα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας. Ο ίδιος ο Υπουργός αλλά και κα επέκταση η ίδια η Κυβέρνηση αυτοακυρώνονται, από την στιγμή που διατυμπάνιζαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ένεκα της κακής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας ότι το Safe Pass θα απαιτείτο παντού ακόμα και στο κλάδο του λιανικού εμπορίου που θεωρείται πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία καθότι ως γνωστόν στα είδη πρώτης ανάγκης υπάρχει απρόσκοπτη ελεύθερη πρόσβαση».

Ο κ. Αντωνίου συνέχισε καλώντας τον Υπουργό να ανακαλέσει. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Χθες ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει όταν θα συγκεντρώνονται πέραν των 20 ατόμων. Διερωτόμαστε, στα 20 άτομα δεν μεταδίδεται ο ιός και υπάρχει πρόβλημα αν είναι 25 ή 35...Τεχνάσματα και πειράματα στον χώρο του λιανικού εμπορίου και κατεπέκταση της οικονομίας δεν σηκώνουν. Καλούμε άμεσα τον Υπουργό και προτού εκδοθεί το νέο διάταγμα που θα τεθεί σε ισχύ, να ανακαλέσει το συγκεκριμένο μέτρο, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση και κα επέκταση τον ίσο ανταγωνισμό των καταστηματαρχών».

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση