ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΞΕ: Μειωμένες οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάφου κατά 7%

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός χαμένων διανυκτερεύσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι μειωμένη  μέχρι και τα  τέλη Ιουλίου, προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ο  Ιούλιος παρά ταύτα  ήταν καλύτερος συγκριτικά με  τους προηγούμενους μήνες.

Αν και ο Αύγουστος θα κινηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα, εντούτοις είπε,  οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Επαρχίας Πάφου θα κυμανθούν με μια μείωση της τάξης του 7%. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχει  συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός χαμένων διανυκτερεύσεων που είναι, όπως εκτίμησε, αδύνατον να καλυφθούν .

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εξέφρασε την ανησυχία του για τη μείωση αφού οι δύο προηγούμενες χρονιές, το 2017 και το 2018 ήταν πολύ καλές, όπως είπε. Η μείωση αυτή συνέχισε, δεν είναι καταστροφική, ωστόσο σημείωσε, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με στόχο την αύξηση των πληροτήτων και για την ερχόμενη χρονιά.   Πρόσθεσε πως ο  ΠΑΣΥΞΕ  θα εντείνει τις προσπάθειες του για αναστροφή της κατάστασης. 

Εάν είπε, δεν αλλάξει κάτι, τότε το 2020 αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019, ωστόσο παρατήρησε είναι ακόμη πολύ νωρίς για προβλέψεις . Τα σκήπτρα είπε , εξακολουθεί να τα κατέχει η αγγλική αγορά που πάντοτε ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Πάφου, ενώ πολύ καλά κινήθηκε η αγορά του Ισραήλ  που είναι μια σχετικά μικρή αγορά που αναπτύσσεται όμως με πολύ καλούς ρυθμούς.

Αυτό συνέχισε, στηρίζεται  και στις  αυξημένες και συχνές πτήσεις Ισραήλ – Κύπρου και συγκεκριμένα Ισραήλ -  Πάφου. Το  κενό όμως παρά ταύτα, εκτίμησε  της αγγλικής και ρωσικής αγοράς δεν μπορεί να το καλύψει το Ισραήλ. 

Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε τους Κύπριους όπως προτιμήσουν το νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους , εκμεταλλευόμενοι της προσφορές πολλών ξενοδοχείων με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ