ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΞΕ: Μείον 10% η πληρότητα στα ξενοδοχεία Πάφου το καλοκαίρι

Εκτίμησε πως η ασφάλεια και το οικονομικό επηρεάζουν το σκηνικό

ΚΥΠΕ

Μειωμένη αναμένεται η κίνηση στα ξενοδοχεία της Πάφου κατά την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη, ο οποίος εκτιμά ότι η μείωση θα φθάσει το 10% .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στις πτήσεις από το Ισραήλ που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, στην αγγλική αγορά, η οποία έδειχνε μέχρι το Φεβρουάριο να πηγαίνει πολύ καλά, ενώ σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει τόσο λόγω οικονομικών παραγόντων αλλά και λόγω των γεγονότων στις γειτονικές χώρες, ως λόγους που οδηγούν στην πρόβλεψη για μείωση στην πληρότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, ο χειμώνας του 2024 ξεκίνησε ικανοποιητικά για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Επαρχίας Πάφου, αφού ο Ιανουάριος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο του 2023, ενώ οι δύο επόμενοι μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρουσιάζοντας μια αύξηση του 10%, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για την αντιμετώπιση της εποχικότητας, όπως είπε.

Ο Απρίλιος, σημείωσε, παρουσίασε μια ελαφριά πτώση γύρω στο 3%, ενώ και ο Μάϊος δεν κινήθηκε ικανοποιητικά χωρίς ακόμη να υπάρχουν επίσημα στατιστικά. Εκτίμησε ακόμη πως η ασφάλεια και το οικονομικό επηρεάζουν το σκηνικό.

Ο κ. Λοιζϊδης ευχήθηκε όπως η κατάσταση στις γειτονικές χώρες εξομαλυνθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα, αφού όπως ανέφερε οι καλοκαιρινοί μήνες θα είναι πολύ χειρότεροι από πέρσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ