ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

pcharge: Η ολοκληρωμένη λύση στην ηλεκτροκίνηση από την Πετρολίνα

Προωθητική Ενέργεια

Με στόχο να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η Πετρολίνα, έχει δημιουργήσει το νέο brand pcharge προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Η διευθυντική ομάδα του pcharge μιλά για το νέο brand της Πετρολίνα, που παρέχει τη δική του πλατφόρμα και εφαρμογή και έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγαλύτερου δικτύου επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Κύπρο.

Έχουν περάσει λίγοι μόνο μήνες από τη λειτουργία του pcharge. Ποια τα πρώτα δείγματα της λειτουργίας του προς τις εταιρείες;

Το pcharge, αποτελεί το καινούριο brand της Πετρολίνα για την ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο διεύρυνσης της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου σε νέους τομείς ενέργειας. Οι εταιρείες μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης pcharge που δημιουργήθηκε με τις υφιστάμενες υπηρεσίες διαχείρισης στόλου που προσφέρει, για την απρόσκοπτη μετάβαση των εταιρειών στην ηλεκτροκίνηση. Μέσω της πλατφόρμας οι εταιρείες μπορούν να επεξεργάζονται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα και την απόδοση των φορτιστών. Επίσης, μπορούν να παρακολουθούν την ανάλυση δεδομένων, το σύστημα χρέωσης και πίστωσης καθώς και την κατάσταση του λογαριασμού φορτίσεων και κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, υφιστάμενοι ή καινούριοι πελάτες καρτών Petrolina Fleet Card, μπορούν να εκδώσουν online e-fleet cards για τον ηλεκτρικό τους στόλο, μέσω της διαδικτυακής πύλης Petrolina Card Web Portal και να λαμβάνουν έναν μόνο λογαριασμό κάθε μήνα για  την φόρτιση, μαζί με άλλα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν από την Πετρολίνα (καύσιμα/λιπαντικά/πλυντήριο αυτοκινήτων/κύλινδρα υγραερίου κ.λπ.)

Ποια τα οφέλη του pcharge και γιατί να το επιλέξει ο κόσμος;

Μέσω του pcharge, η Πετρολίνα προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για την ηλεκτροκίνηση, με την εγκατάσταση, συντήρηση και διαχείριση σημείων επαναφόρτισης (CPO). Επιπλέον, παρέχει την εφαρμογή pcharge app, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στον τρόπο φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματός τους.

Το δίκτυο φορτιστών συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς έχοντας στόχο να καταστεί το μεγαλύτερο στην Κύπρο.

Οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τον κοντινότερο φορτιστή, τη διαθεσιμότητα, την ισχύ του, γραμμή υποστήριξης 24/7 όπως και να προβαίνουν σε πληρωμές μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, οι χρήστες λαμβάνουν προνομιακές τιμές φόρτισης στο δίκτυο pcharge. Ακόμη μέσω του διευρυμένου δικτύου, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε φορτιστές σε όλες τις επαρχίες τόσο στο γρηγορότερο δίκτυο με τους ταχυφορτιστές σε πρατήρια Petrolina και Eni όσο και τη δυνατότητα περιαγωγής σε άλλες χώρες. 

Οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν μέσω της εφαρμογής pcharge, αφού πρώτα κάνουν εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν μέσω της εφαρμογής την ανάλογη υποδοχή του φορτιστή ή να σαρώσουν τον κωδικό QR που βρίσκεται στον φορτιστή χρησιμοποιώντας τη επιλογή «Scan QR code».

Πόσα σημεία pcharge υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την Κύπρο; Μέχρι το τέλος του 2024, πόσα περίπου υπολογίζετε να υπάρχουν στο σύνολο;

Αναμένεται λοιπόν να εγκατασταθούν 150 σημεία μέχρι το τέλος του 2024 σε πρατήρια, όπως και σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πετρολίνα είναι η πρώτη εταιρεία που έχει εγκαταστήσει φορτιστές σε πρατήρια και έχει αναπτύξει το δικό της δίκτυο φόρτισης σε όλη την Κύπρο.  Οι φορτιστές υπερταχείας επαναφόρτισης (από 50 kW μέχρι 150 kW), έχουν εγκατασταθεί, στο πρατήριο Petrolina στην περιοχή του νέου ΓΣΖ στη Λάρνακα, στο πρατήριο Petrolina στη Χοιροκοιτία και στον δρόμο του Λιμανιού στη Λεμεσό καθώς και στο πρατήριο ΕΝΙ στα Κονιά της Πάφου. Πολύ σύντομα αναμένεται να  λειτουργήσουν φορτιστές στα πρατήρια Petrolina στον Αστρομερίτη και ΕΝΙ στη Λεωφόρο Λεμεσού στη Λευκωσία.

Η Petrolina είναι μια εταιρεία η οποία ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής, αποδεικνύοντας την επιχειρηματική διορατικότητα της, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον. Ποια τα επόμενα σχέδια-στόχοι αναφορικά με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων;

Ως ένας δυναμικός, κορυφαίος οργανισμός που εξελίσσεται, προσαρμόζεται και μεταβάλλεται επενδύοντας στην καινοτομία και το αύριο, η Πετρολίνα αγκαλιάζει την πράσινη μετάβαση διευρύνοντας τη στρατηγική της στη βιώσιμη ανάπτυξη σε νέους τομείς ενέργειας με προτεραιότητα όπως πάντοτε την παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας, με έξυπνες λύσεις και πελατοκεντρική προσέγγιση. Όσον αφορά στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων επικεντρωνόμαστε σε περαιτέρω ενέργειες  έτσι ώστε το pcharge να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο δίκτυο στο νησί. Για το σκοπό αυτό η Πετρολίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου σημείων επαναφόρτισης σε πρατήρια, σε υπεραγορές, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, γραφεία και εμπορικά κτήρια με φορτιστές AC 22 kW, που καλύπτουν όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και της χρήσης περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Πετρολίνα στηρίζει ενεργά το σχέδιο χορηγιών της κυβέρνησης «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000», εξυπηρετώντας ενδιαφερόμενους δικαιούχους του, χαιρετώντας σχέδια που συντείνουν στην ανάπτυξη δικτύου φορτιστών με αποτέλεσμα να  προσφέρουν λύση στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες Η/Ο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε σημεία επαναφόρτισης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή pcharge εδώ: https://onelink.to/e77v4q

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση