ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:14
 

Πέραν του 70% μειωμένη η επισκεψιμότητα στα πρατήρια καυσίμων στην Πάφο

Λόγω και των περιορισμών που έχουν ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέραν του 70% περίπου έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα των πρατηρίων καυσίμων στην επαρχία Πάφου, που ανέρχονται στα 35, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανο Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα πελατών όχι μόνο στην Πάφο αλλά και παγκύπρια είναι μηδαμιν , σημειώνοντας πως η μείωση ξεπερνά το 70%. Χαρακτήρισε αναμενόμενη την κατάσταση, λόγω και των περιορισμών που έχουν ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μόνη επισκεψιμότητα στα πρατήρια της Πάφου, είπε ο κ. Στεφάνου που διατηρεί και ο ίδιος πρατήριο στην πόλη, είναι τις πρωινές ώρες από κάποιους που μεταβαίνουν σε εργοτάξια , ή προμηθευτές υπεραγορών και τα λοιπά, μετά όμως από τις πρωινές ώρες δεν μεταβαίνει κανείς για να βάλει καύσιμα , συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τις τιμές, ο κ. Στεφάνου, εκτίμησε, πως έχει εδώ και είκοσι έτη να δει τέτοιες τιμές του αργού πετρελαίου, αφού σήμερα η τιμή του αργού πετρελαίου ανέρχεται στο 1,06. Επεσήμανε πως ο κλάδος έχει πληγεί σοβαρά και ευχήθηκε να μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά, γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, τη στιγμή που εισοδήματα δεν έχουν πλέον, ενώ τα τρέχοντα έξοδα τους συνεχίζονται. Ο κ. Στεφάνου χαιρέτισε την εξαγγελία για αναστολή των δόσεων, την στιγμή που όλοι οι πρατηριούχοι έχουν δάνεια. Ωστόσο αναφέρθηκε στα αυξημένα ενοίκια που πρέπει να καταβάλουν στις εταιρείες οι πρατηριούχοι, σημειώνοντας πως το μόνο που μπορεί να γίνει επί του θέματος την παρούσα περίοδο είναι ένας σχετικός διακανονισμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Είπε ακόμη, πως το χειρότερο απ’ όλα είναι οι πιστώσεις που είχαν πλείστοι των πρατηριούχων. Αυτοί συνέχισε οι πελάτες που ήταν “καλοί”πελάτες , σήμερα θα γυρίσουν σε “κακούς “πελάτες γιατί στις μέρες μας υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Πρόσθεσε πως επειδή οι πρατηριούχοι αγοράζουν τα καύσιμα τις μετρητοίς , αν δεν έχουν χρήματα δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν. Σε σχέση με το υπαλληλικό προσωπικό ο κ. Στεφάνου είπε πως τα πλυντήρια των πρατηρίων έχουν κλείσει και κάποιοι από τους υπαλλήλους βρίσκονται με αναστολή εργασιών. Δικαιούμαστε σημείωσε, να δηλώσουμε το 75% του προσωπικού που απασχολούμε σε αναστολή εργασιών λόγω του μικρού κύκλου εργασιών που έχουμε και να λαμβάνουν αυτοί οι υπάλληλοι, το 60% ως επίδομα από το κράτος.

Οι υπόλοιποι, συνέχισε, πληρώνονται κανονικά από τους εργοδότες τους. Ο κ. Στεφάνου απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση μετά από όλες αυτές τις μειώσεις αν υπάρχει τρόπος τα πρατήρια να εργάζονται με χρηματοδέκτες. Ανέφερε πως σύμφωνα με το διάταγμα πρέπει να είναι ανοικτοί, αφού η κυβέρνηση θεωρεί τα πρατήρια ως πρώτης ανάγκης υπηρεσία. Ωστόσο μια διευθέτηση περιορισμού του ωραρίου θα βοηθούσε τα μέγιστα, συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X