ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:07
 

Περισσότερες οι αγορές στα κατεχόμενα τον Ιούνιο

Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ το ποσό που δαπανήθηκε από τοπικές κάρτες, πλησιάζει τα δέκα εκατομμύρια σε επίπεδο εξαμήνου.

Newsroom K

Μεγαλύτερη ήταν η αξία των συναλλαγών με τοπικές κάρτες στις κατεχόμενες περιοχές τον Ιούνιο σύμφωνα με στοιχεία της JCC. Ενώ τον Μάιο τα στοιχεία έκαναν λόγο για 1,848,239, οι αγορές Ιουνίου ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά σε επίπεδο εξαμήνου το ποσό έφτασε στα 9,82 εκατ., ευρώ. Στα ίδια επίπεδα Μαΐου κινήθηκε η αξία των συναλλαγών των τοπικών καρτών στην Τουρκία τον Ιούνιο, φτάνοντας το μισό εκατομμύριο ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Ιουνίου το ποσό ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα χρήματα διακινήθηκαν με τουρκικές κάρτες στην Κύπρο σε σχέση με τον Μάιο, με το ποσό να φτάνει τα 1,6 (1,29 τον Μάιο)εκατ., σε μηνιαίο επίπεδο και τα 8,11 εκατ., σε επίπεδο εξαμήνου.

Ούτε σεντ παραπάνω

Καμία αύξηση στην αξία των συναλλαγών των τοπικών καρτών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα το ποσό ανήλθε στα € 302,338,257 τον Ιούνιο, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασε στα 1,791,019,880 καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 20%. Αυξημένο κατά 7% ήταν το ποσό των τοπικών καρτών στο εξωτερικό, που ανήλθε στον Ιούνιο στο € 157,202,092. Από την αρχή του έτους μέχρι τέλος Ιουνίου το ποσό έφτασε στα 900 εκατ., ευρώ.

Ποσό 128,176,708 ευρώ προκύπτει από την χρήση ξένων πλαστικών καρτών στην Κύπρο, τον Ιούνιο, και έφτασε το μισό δισ., σε επίπεδο εξαμήνου. Οι αγορές και αναλήψεις μετρητών σημείωσαν αύξηση 15% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα (671,473,716).

Αύξηση σημείωσαν οι συναλλαγές στην Κυβέρνηση, υπηρεσίες, υπεραγορές, και εστιατόρια, ενώ μείωση καταγράφηκε στην αξία των συναλλαγών στα καταστήματα DIY.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X