ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετρολίνα - Διαχρονική δράση με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Οι δραστηριότητες ΕΚΕ στηρίζονται σε πέντε βασικούς πυλώνες: κοινωνική αλληλεγγύη, υγεία, πολιτισμός-αθλητισμός-παιδεία, περιβάλλον και εργασιακό περιβάλλον

Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, έχοντας για προτεραιότητα την ενίσχυση και την προστασία των ανθρώπων του τόπου στον οποίο δραστηριοποιείται, βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των συνανθρώπων μας, προσαρμόζοντας τις δράσεις της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας.

Ως μία αμιγώς κυπριακή εταιρεία, η Πετρολίνα παραμένει πιστή στις ανθρωποκεντρικές αρχές της, συνεχίζοντας να λειτουργεί με σεβασμό προς την κυπριακή κοινωνία και να στέκεται αρωγός στην πολιτεία, στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τις ανάγκες συνανθρώπων μας.

Βιωσιμότητα και μελλοντική ευημερία

Η εταιρεία αφουγκραζόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, προσαρμόζεται και επιδεικνύει το σύγχρονο προφίλ της, στρεφόμενη σε μεθόδους παραγωγής που επιτυγχάνουν τη βιωσιμότητά της. Η ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων, βρίσκεται στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας, στοχεύοντας σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, προσφοράς στην κοινωνία και τον άνθρωπο, όπως και εταιρικής διακυβέρνησης που όχι μόνο ενισχύουν την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας, αλλά υπόσχονται ένα πιο ευημερούν μέλλον. Κάτι που σημαίνει ότι οι δράσεις - στόχοι μας έχουν θετικό αντίκτυπο, τόσο στην εταιρεία όσο και την κοινωνία.

ΕΚΕ: η κινητήριος δύναμη της ανθρωποκεντρικής μας προσέγγισης

Η ιδέα της προσφοράς και της συλλογικής προόδου υπήρξε ανέκαθεν στον πυρήνα του οράματός μας και στοχεύει στην έμπρακτη ανταπόκριση των εκάστοτε αναγκών της κυπριακής κοινωνίας. Γι’ αυτό και εφαρμόζουμε διαχρονικά μια πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει ο Κύπριος καταναλωτής. Κύριο μέλημά μας, να στηρίζουμε την κυπριακή κοινωνία τόσο σε εποχές ευημερίας όσο και σε περιόδους κρίσης, όπως να δρούμε άμεσα και με ευελιξία επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητές μας και χαράσσοντας νέες πρακτικές, με σκοπό πάντοτε την στήριξη της πολιτείας και των συνανθρώπων μας. Κάτι που πράξαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας με την ανάπτυξη δράσεων στήριξης της πολιτείας, των θεσμών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Δραστηριότητες σε πέντε πυλώνες

Η Πετρολίνα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες. Πρόκειται για τους πυλώνες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας, του πολιτισμού-αθλητισμού-παιδείας, του περιβάλλοντος και του εργασιακού περιβάλλοντος.

Στον πυλώνα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εστιάζουμε σε δράσεις που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο αυτό πρωταρχική θέση κατέχει το «Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα». Ο φιλανθρωπικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρα του, προάγει τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε επίσης διαχρονικά, μέσα από πολυεπίπεδη δράση και προσφορά, μεταξύ άλλων τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με μηνιαία οικονομική ενίσχυση για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τον Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή», τον πρώτο οργανισμό ποδοσφαιριστών στην Κύπρο όπου ανάμεσα στις δράσεις του είναι και η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, τόσο σε παιδιά στην Κένυα όσο και σε παιδιά στην Κύπρο μέσα από το ειδικό πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω». Ακόμη την Παιδική Εξοχή Λάρνακας, το αρχαιότερο φιλανθρωπικό σωματείο της Λάρνακας που παρέχει βοήθεια σε άπορα και ασθενή παιδιά. Επιπλέον, τον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων και Πουλιών, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας με ενίσχυση διαφόρων προγραμμάτων για παροχή τροφής, μόρφωσης, διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε παιδιά της Αφρικής.

Ως μέλος του κοινωνικού δικτύου SupportCY, έχουμε στηρίξει ευάλωτες ομάδες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λειτουργώντας άμεσα και πολύπλευρα λόγω των αναγκών που προέκυψαν από τον Μάρτιο 2020. Στο ίδιο πλαίσιο έχουμε ενισχύσει τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών μέσα από μηχανοκίνητες περιπολίες σε όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης Πυρκαγιών 2022 «Για να μην ξανασυμβεί».
Επιπλέον, ανταποκριθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου 2021, με τη χορηγία καυσίμων στα πτητικά μέσα που συμμετείχαν για την κατάσβεσή της. Πρόσφατα συμμετείχαμε με την παροχή δωρεάν καυσίμων σε πτήση της Cyprus Airways στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Στον πυλώνα Υγεία, βρισκόμαστε δίπλα σε φορείς με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση, ενισχύουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζουμε διαχρονικά Συνδέσμους και Οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, καλύπτουμε τα έξοδα ενοικίου του Σπιτιού της Europa Donna στη Λάρνακα από την αρχή της λειτουργία του το 2009, χορηγούμε τα καύσιμα στο ετήσιο «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας» του Telethon, στηρίζοντας το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Ακόμη βρισκόμαστε δίπλα στον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή», στηρίζοντας την εκπλήρωση ευχών καρκινοπαθών παιδιών.

Στηρίζουμε επίσης το ίδρυμα «Χριστίνα Αποστόλου» για την οικονομική ενίσχυση παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις και το Κέντρο με ειδικές ανάγκες «Άγιος Λάζαρος» που προσφέρει εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση σε ενήλικα άτομα. Ακόμη το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας», το οποίο παρέχει εκπαίδευση και θεραπείες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Επίσης, το Κέντρο Ενηλίκων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ιασόνειο - Χρώματα Ζωής, με οικονομική ενίσχυση και παροχή καυσίμων για στήριξη ημερήσιας φροντίδας και προγραμμάτων για άτομα άνω των 21 ετών, τον Σύνδεσμο Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας Αγία Σκέπη, το μόνο πρόγραμμα εσωτερικής διαμονής και μακροχρόνιας θεραπείας απεξάρτησης στην Κύπρο και το Cans for Kids με τη χορήγηση δωρεάν καυσίμων στα οχήματα του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος μαζεύει και ανακυκλώνει αλουμινένια τενεκεδάκια για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδικούς θαλάμους των κυπριακών νοσοκομείων.

Στον πυλώνα Πολιτισμός - Αθλητισμός - Παιδεία στηρίζουμε αδιάλειπτα ομοσπονδίες, σωματεία, ακαδημίες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, με δυναμική παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Petrolina Racing Team να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι. Από το 2018 βρισκόμαστε δίπλα στον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε αθλητή όπως το ήθος, η επιμονή και η συνέπεια. Στηρίζουμε, μεταξύ άλλων, τον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυπριακή Ομοσπονδία Χιονοδρόμων, την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Επιβραβεύουμε ακαδημαϊκές επιδόσεις, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, Φεστιβάλ, Συνέδρια και Ημερίδες, όπως για παράδειγμα αυτήν του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων» και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμων. Απονέμουμε ακόμη χρηματικά βραβεία σε άριστους μαθητές σχολείων και φοιτητές πανεπιστημίων, ενισχύοντας τους τομείς της παιδείας και της πολιτιστικής κουλτούρας.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σημαντικότατο μέλημά μας. Γι’ αυτό και εφαρμόζουμε με συνέπεια την πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουμε περιβαλλοντικές δράσεις που ενισχύουν και καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η εταιρεία μας υιοθετεί σχετικές πολιτικές και στρατηγικές για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της. Ακόμη, εφαρμόζουμε μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης σε κάθε επιχειρηματική μας ενέργεια, από την απλή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών στα γραφεία μας, μέχρι την ανακύκλωση υγρών και στερεών υλικών στις εγκαταστάσεις καυσίμων και τα πρατήριά μας. Επενδύουμε έτσι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πρατήρια μας, ενώ διαθέτουμε στην αγορά φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα κίνησης, που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές ρύπων. Συγχρόνως στηρίζουμε οργανισμούς και εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης όπως η GreenDot και Let’s Do It Cyprus.

Όσον αφορά στο Εργασιακό περιβάλλον, στην Πετρολίνα θεωρούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας ως την πλέον σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας, γι’ αυτό και οι άνθρωποί μας αποτελούν το σημαντικότερο θεμέλιο για την ανάπτυξη, ενδυνάμωση και βιωσιμότητα της εταιρείας μας. Η λειτουργία μας παραμένει ανθρωποκεντρική, με τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης οικογένειας. Παρέχοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που σέβεται τον άνθρωπο και προάγει την εμπιστοσύνη, το ομαδικό πνεύμα και την αποτελεσματικότητα, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ευκαιρίες ανέλιξης, συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, σύσφιξη σχέσεων και δεσμών και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας μεταξύ διεύθυνσης και εργαζομένων, η εταιρεία θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.

Petrolina Community: η ομάδα εθελοντών μας

Στο πλαίσιο στήριξης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουμε δημιουργήσει την ομάδα εθελοντών Petrolina Community και Petrolina Kids Community και όλο το προσωπικό μας, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειές τους, συμμετέχουν έμπρακτα στις κοινωνικές δράσεις μας ως εταιρεία. Ο εθελοντισμός, σε γενικές γραμμές, έχει υιοθετηθεί με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό από όλο το προσωπικό μας και έχει δώσει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς και αγάπης σε δεκάδες δράσεις της εταιρείας προς την κυπριακή κοινωνία.

Η ομάδα εθελοντών Petrolina Community διοργανώνει ετησίως αιμοδοσίες ανάμεσα στο προσωπικό και τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ως ελάχιστη ένδειξη προσφοράς ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1998 η Πετρολίνα ίδρυσε την Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους αιμοδότες και συγγενείς πρώτου βαθμού των αιμοδοτών και κατ’ επέκταση το κοινό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση