ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ: Πώς επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σημαντικά αυξημένο το κόστος των εισαγωγών πετρελαιοειδών, ενδεχόμενο η μείωση στην κατανάλωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Petrolina (Holdings) Public Ltd ανακοινώνει ότι οι δραστηριότητες της Εταιρείας έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, κυρίως με σημαντικά αυξημένο κόστος χρηματοδότησης των εισαγωγών προϊόντων πετρελαιοειδών που προκύπτει από το εύρος στη διακύμανση των διεθνών τιμών πετρελαίου και στην ισοτιμία δολαρίου με ευρώ. Η έκταση και διάρκεια του επηρεασμού θα εξαρτηθεί από τη στρατιωτική και τη διεθνή πολιτικοοικονομική εξέλιξη των γεγονότων και επικεντρώνεται στα πιο κάτω.

Άμεσος επηρεασμός

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία δεν έχει οποιαδήποτε άμεση εξάρτηση από πελάτες ή/και οικονομικούς φορείς που προέρχονται από τα εμπλεκόμενα μέρη, ούτε επηρεάζεται η υφιστάμενη εφοδιαστική της αλυσίδα. Ωστόσο, το διεθνές κόστος των προϊόντων που εμπορεύεται η εταιρεία παρουσιάζει ουσιαστική αύξηση και με επιπλέον αυξητική τάση, πέραν των ήδη σημαντικά αυξημένων επιπέδων που παρατηρήθηκαν πριν από την έναρξη του πολέμου. Αναπόφευκτα, το κόστος πωλήσεων των προϊόντων που πωλεί η εταιρεία στην εγχώρια αγορά ακολουθεί παρόμοια αυξητική πορεία. Επιπρόσθετα, τυχόν παράταση των σημερινών διεθνών εξελίξεων ενδεχομένως να επιφέρει μείωση στην καταναλωτική ζήτηση. Όσον αφορά τις συνδεδεμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα ανεφοδιασμού αεροσκαφών και στον τομέα παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης καυσίμων αεροσκαφών, οι δραστηριότητες τους αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από τυχόν ακυρώσεις πτήσεων και ενδεχόμενης περεταίρω συρρίκνωσης των αερομεταφορών λόγω των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, στο παρόν στάδιο δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί η έκταση του επηρεασμού.

Έμμεσος επηρεασμός

Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία θα επηρεαστεί αρνητικά από πιθανή συρρίκνωση της οικονομίας και αυξημένο πληθωρισμό ή/και από αύξηση των επισφαλειών σε περίπτωση που μειωθεί η δυνατότητα αποπληρωμής υποχρεώσεων πελατών προς την εταιρεία που ενδεχομένως να έχουν άμεσο επηρεασμό από την κρίση. Ωστόσο, στο παρόν στάδιο δεν είναι πρακτικά εφικτό να προσδιοριστεί η έκταση του επηρεασμού από τους παράγοντες αυτούς, καθώς οι συναφείς κίνδυνοι και αβεβαιότητες θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των γεγονότων σχετικών με τον πόλεμο. Η εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις με στόχο τη διαφύλαξη των οικονομικών της πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση