ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πήρε έγκριση για μέρισμα η Eurobank

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια

Money Review

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να καταβάλει μέρισμα σε μετρητά ύψους 342 εκατ. ευρώ ή 0,0933 ευρώ ανά μετοχή έλαβε η Eurobank. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό διανομής 30% επί των καθαρών κερδών του έτους 2023.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια, υπογραμμίζοντας την ευρωστία και το καλά διαφοροποιημένο λειτουργικό μοντέλο της Eurobank, το οποίο εστιάζει στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Η έγκριση δόθηκε σε συνέχεια αίτησης που υποβλήθηκε από τη Eurobank, στο πλαίσιο των ισχυρών οικονομικών επιδόσεων και της επιτυχούς ολοκλήρωσης στρατηγικών πρωτοβουλιών. Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET 1 Capital Ratio), προσαρμοσμένος για το προτεινόμενο μέρισμα, ανέρχεται σε 16,4% κατά την 31η Μαρτίου 2024, σημαντικά υψηλότερος των εποπτικών απαιτήσεων.

Η τελική διανομή του μερίσματος υπόκειται (α) στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων και (β) την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων. Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα πραγματοποιηθεί την 23.7.2024.

Οπως έχει γράψει το MR, ο SSM δίνει το πράσινο φως για τη διανομή μερίσματος από ελληνικές τράπεζες για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί με βάση το αίτημα που έχουν υποβάλει να εκτιμάται ότι φτάνει περίπου τα 870 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση